10 író akik a kábítószer hatása alatt írtak sikeres könyveket

A drogok vagy kábítószerek azok a természetes vagy mesterséges anyagok, amelyek a szervezetbe kerülve a központi idegrendszerre hatnak és megváltoztatják annak működését. Illetve hiányuk elvonási tünetekkel jár. A hatóanyagok kinyerése céljából rendszerint nem az egész növényt, használják fel, hanem csupán azt a részét, amelyben a hatóanyag előfordul.Fogyasztása és terjesztése illegális, mégis sok ember fogyasztja és árulja. A hírességek túlnyomó részt élnek ezzel a káros szenvedéllyel, ez köztudott tény. De ha olvasunk egy művet nem biztos hogy az jut eszünkbe hogy ez az író tuti be volt szívva. Pedig vannak olyan híres irományok ami úgy íródott hogy szerzőjük drog hatása alatt állt.

1. Stephen King még csak nem is titkolja azt a tényt, hogy sok munkáját kokain befolyásoltsága alatt íródott. Ráadásul nem is emlékszik rá, hogy írta őket. Egy Rolling Stone interjúban elmondta, hogy 1978 és 1986 között folyamatosan kokaint használt, és ez alatt 10 regényt írt.

2.Ken Kesey és az LSD klubja.1959-ben Kesey pszichiáter-asszisztensként dolgozott a kórházban, ahol részt vett néhány kísérletben. Ezek voltak az LSD emberi testre gyakorolt ​​hatásának kutatása. 1964-ben valódi forradalmat indított az Egyesült Államokban, amikor létrehozta a Merry Pranksters közösséget, amely népszerűsítette az LSD-t.

3.Jean-Paul Sartre.Annie Cohen-Solal, aki a nagy egzisztencialista életrajzát írta , a mindennapi étrendje: 2 csomag cigaretta, 1/4 üveg kemény liszt, 200 milligramm amfetamin, 15 gramm aszpirin, egy barbiturát csomagot és körülbelül 20 cordran (amfetamin és aszpirin keverékét). Az író 74 éves korában meghalt.

4.A forradalom utáni Oroszországban a kokain könnyebb volt beszerezni, mint egy üveg vodkát.Nem voltak törvények, amelyek tiltották volna. A piacon és a cigarettaüzletekben értékesítették. Ez valószínűleg annak a mítosznak az eredete, hogy Vladimir Mayakovszkij leghosszabb romantikája volt a kokainnal.

5.Charles Dickens és a viktoriánus idők.Dickens a viktoriánus korszakban élt, amikor a kábítószer használata népszerű, megfizethető volt, és az orvosok sem tiltották. A nagy író drogfüggő volt. Akik ismerték őt a látomásaitól és furcsa viselkedésétől csoda, hogy nem kaptak hidegrázást.

6.Mr. Carroll a viktoriánus időkben is élt és ópiumkivonatot használt. Sokan gondolják, hogy Alice a Csodaországban művét a ópiumkivonatot hatására írta és azt beszélik hogy a leírtak valójában az amit ő élt át a kábítószer hatása alatt.

7.1884-ben Sigmund Freudot tanulmányozta a kokaint. A következő három évben számos tudományos művet tett közzé, ahol publikálta, mit tehet a kokain. Elkezdte felírni a menyasszonyának, és ajánlotta barátainak. De 1887 elején rájöttek, hogy a kokain mégsem annyira ártalmatlan, mint korábban gondolták.Onnantól kezdve megpróbált megszabadulni a kábítószer-függőségtől.

8.Charles Baudelaire költő elmondása szerint próbálta a hasist. De ez a „boldogság” nem nyerte el tetszését.Majd később egy rövid ideig ópium függőségben szenvedett, de gyorsan sikerült legyőzni azt. Írt egy könyvet a kábítószerek emberi testre gyakorolt ​​hatásáról, melynek neve: Mesterséges paradicsom .

9.Gyermek BBC forgatókönyv írók. Graham kisasszony, a Children’s BBC egykori alkalmazottja mondta el, hogy a műsor első epizódja után a producer és a show vezetője kokainnal kínálták. Később kiderült, a Children’s BBC kreatív csapatának kábítószer-használata szintre ajánlott volt. A vezetők úgy gondolták, hogy a kokain segítette az írókat új és kreatív ötletekkel előállni. Emlékszel a Teletubbies-re ?

10.Mikhail Bulgakov.Amikor az emberek Bulgakov regényei beszélnek, gyakran megemlítik, hogy az író morfiumot használ. 1916-1917-ben Bulgakov orvosként dolgozott,itt használt először morfiumot, hogy megszüntesse a diftéria okozta szörnyű fájdalmakat. Az író 5 évig tartotta titokban drogfüggőségét. Az emlékeit Morphine című könyvében írta le 1927-ben.

betöltés...