Ezek a szobrok önállóan mozognak és tragikus a történetük

Az, hogy szobrok mozognak ez önmagában is ijesztő, de ez a két mozgó szobor (Batumi, Georgia), története garantáltan megindítja a szívedet.

A két nagyméretű férfi és női alakot ábrázoló szobor fém lemezekből áll. Alapállásban a szobrok szembe helyezkednek el egymással. Egy idő után elkezdenek egyre közelebb és közelebb kerülni egymáshoz. Ahogy tovább haladnak egymás felé, lassan kapcsolat alakul ki közöttük. Viszont ez a mozgás nem áll meg kettejük találkozásakor. Tovább folytatják saját útjukat egymáson keresztül, míg végül a kapcsolat megszakad közöttük.

A szobrokat a Tamara Studio tervezte és építette 2007-ben azzal a céllal, hogy reprezentálják a vidék leghíresebb szerelmi történetének főszereplőit.

A mese Ali és Nino történetét meséli el. Ali egy muzulmán fiú, Nino egy grúz hercegnő. Amikor találkoztak, azonnal szerelembe estek, de szétszakította őket a szovjet hadsereg.

Ez a szomorú folyamat bemutatja e két szerelmes ember soha nem beteljesülő kapcsolatát. Bár az ő eltérő kultúrájuk összecsapott, és azt követte egy rövid ideig tartó egyesülés, végtére is külső erők továbbra is elszakítják őket egymástól, és ez így megy az idők végezetéig.

A regényt egy Kurban Said álnéven dolgozó szerző írta, kinek valós kiléte nem ismert a mai napig sem.

A regény feltárja a Kelet és Nyugat között fennálló kulturális különbségeket

A szobrok minden este elkezdenek mozogni, az egész folyamat három percig tart.

Nézd meg a teljes mozgást az alábbi videón:

betöltés...