Ezt most miért kell? Tényleg egy 84 éves virágárus néni Magyarország legnagyobb baja?

“84 éves néni zokog a Kossuth téri metró bejáratánál. Vele szemben egy közterületes – kezében egy nagy csokor nárcisz – és egy biztonsági őr. A néni kérlelhetetlenül sír – nem érti, miért veszik el tőle a virágot, hiszen ő csak szemcseppre gyűjt a félig vak lányának. Gyöngyös mellől jött fel Budapestre, hogy itt egy nagyobb patikában megvásárolhassa a gyógyszert.

Amikor intézkedés közben odaléptünk hozzá, hogy megvegyük a virágot, csak hagyják békén szerencsétlent, akkor meglepő válasz érkezett.

“Nem adhatom oda, a virágot lefoglaltam, az intézkedést befejeztem” – feleli a közterületes.

És ezzel sarkon fordul a két marcona arc és elsétál a csokor virággal. Mi meg ott maradunk a nénivel, aki alig lát a könnyeitől. Maradt még két zacskó diója és valami bokor ága, amit nem vettek el tőle. Remegő kézzel pakolgatja a vizes vödröt, és közben csak mesél a lányáról, aki miatt minden nap felkel és erőnek erejével próbál pénzt szerezni – bárhogyan.

Most épp a kert végében nőtt virágokból. Hogy a diót és a bokor zöldjét miért nem vették el tőle, és miért nem zavarták el a metró bejáratától, nem érti.

Mi sem!”

A lájk most természetesen felháborodást és támogatást jelent, nem azt, hogy támogatod a közteresek lépését!

Forrás

betöltés...