Ez a gazda talált egy három láb átmérőjű gigantikus “tojást”. Ami benne volt, az a kutatókat teljesen lenyűgözte.

A földben nagyon sok kincs van elrejtve, ami azt mutatja, hogy rengeteg élőlény élt bolygónkon. Az alábbi történet is ezt támasztja alá Argentínából, melyben arról van szó hogy egy férfi különleges maradvány talált.

Jose Antonia Nieve, az Argentínában élő gazda karácsony egyik napján sétálni indult a folyó mentén, amikor az egyik öbölben egy óriási tojás alakú dologra bukkant.

Először arra gondolt, hogy ez egy dinoszaurusz tojás lehet, de kiderült, hogy ez valami teljesen más.

A tudósok megvizsgálták ezt az óriási “dolgot” és kiderült, hogy őskori állat maradványról van szó. Ez egy óriási glyptodon maradvány, az állat több mint 10 000 évvel ezelőtt kihalt.

Először bizonytalanok voltak a maradvány eredetét illetően, de a londoni Natural History Museum  szakértője szerint ez valóban egy glyptodon maradványa.

A szakember szerint ilyen maradványokat már csak nagyon ritkán találnak.

A glyptodon egy páncélos állat volt (mint a teknős), a páncél védte őt a külvilágtól mert a fejét nem tudta elfordítani. Akár autó méretűre is megnőhetett.

Argentínában gyakran találnak ehhez hasonló maradványokat s bár ez az állatfaj már régen kihalt, utódja, a tatú még ma is létező állat.

A folyók mentén és a folyómedrekben gyakran találnak maradványokat, mert a víz kimossa alóluk a talajt és így jobban láthatóvá válnak.

Micsoda felfedezés! Kérjük ossza meg ezt a cikket barátaival, ha Önnek is tetszik ez az ősi maradvány!

betöltés...