Kutatások kimutatták, hogy ez a gyümölcs megöli a rákos sejteket és segít a cukorbetegeknek is.

A rák ellenszerének megtalálásáért folytatott küzdelemben Dr. Frank Shallenberger próbált egy olyan természetes gyógyszert találni, mely megakadályozza a rákos sejtek anyagcseréjét. A felfedezései közé tartozik többek között a resveratrol, zöld tea, seanol, és egyéb anyagok.

A legújabb kutatásai folyamán felfedezett gyümölcs elég hatásos volt a hasnyálmirigy rák sejtek ellen. Ez a jótékony hatású gyümölcs a „keserű dinnye”, Okinawában (Japán) eléggé népszerű.

Vízben 5\%-ban hígítva ez a dinnye kiemelkedően hatékonynak bizonyult a hasnyálmirigy rák sejtek ellen.

Szakértők állítása szerint a keserű dinnyéből készült üdítőital fogyasztása képes lecsökkenteni 90\%-kal az rákos sejtszálak életképességét, és 98\%-kal a további káros szálakat.

Mindazonáltal kétséges volt, hogy ezek a hatások ugyanolyan eredménnyel mutatkoznak meg mind emberekben, mind állatokban is. Szerencsére kiderült, hogy pozitív hatással jelentkezik mindkettő szervezetben. A coloradói egyetemen végzett kísérletek, melyeket egereken végeztek, szervezetükbe kis mennyiségű keserű dinnye kivonatot juttatva, bizonyították a szer hatását, mely szerint az 64\%-kal csökkentette az egerek hasnyálmirigy daganatának méretét, mellékhatások nélkül.

Ezen túlmenően ez a kiváló gyümölcs cukorbetegek részére is szolgál előnyökkel. A kutatás kimutatta, hogy segíti kijavítani az anyagcsere problémákat a glükóz metabolizmus által.

Mégis, hogy ha rákról vagy cukorbetegségről van szó, mindenképp szakorvost kell felkeresni, és a szükséges gyógyszerek és e gyümölcs optimális kombinációjának beállításával kell a kezelést elkezdeni és folytatni, hogy a legeredményesebben lehessen felvenni a harcot ezen betegségek ellen.

betöltés...