Nem hiszed el! Március közepén virágzik a karácsonyi kaktuszom! Megmutatom, hogy csináltam

Csupán egy dolgot változtattam növényem gondozásában és virágözönnel hálálta meg ötletemet.

Ezt a kaktuszt karácsony előtt szereztem be. A néhány  bimbóját ki is nyitotta, de újakat már nem hozott. Alaposan végig gondoltam mi lehet az, amitől nem érzi jól magát növényem. Élőhelye fényes, de nem tűző napos volt. Hetente háromszor öntöztem, úgy, hogy tálkájába kapta a lágy vizet. Sosem száradt ki a talaja, de a túlöltözést is elkerültem. Kéthetente leveleit alaposan megspricceltem. Cserepét nem mozgattam, ez kulcsfontosságú ahhoz, hogy virágbimbót neveljen. Tehát csak is a hőmérséklettel lehetett probléma. Ugyanis a 22 fokos szobában szinte semmi esély arra, hogy újra virágozzon. Cselekedetem!

Új lakhelye lett karácsonyi kaktuszomnak. Egy világos és hűvös ablakba került, jó távol a fűtőtestektől. Bő napfényt kap, de nem égető meleget és a hőmérséklet 18 fok! A cserepét most sem mozdította, szépen ült az ablakban, úgy három hétig. Aztán beindította bimbóit. Nézd, ilyen gyönyörű most március közepén! Kéthetente tápoldatot is kap, így reménykedhetek, hogy még sok- sok bimbót hoz. Bebizonyosodott, hogy a karácsonyi kaktusz egy-két hónap pihenő után újra tud virágozni. Persze csak akkor, ha a hőmérséklet úgy 15- 18 fokos, ha nem mozgatjuk cserepét, ha kap elég tápoldatot, ha nincs túllocsolva, ha a párásításra is ügyelünk.

Tény, a karácsonyi kaktusz imád hűvös, napos ablakban csücsülni. Szóval,  ha tudsz ilyen körülményeket biztosítani növényednek, akkor minden esélyed megvan arra, hogy újra rengeteg virágot bontson a karácsonyi kaktuszod.

betöltés...