20 zseniális trükk, ami megkönnyíti az életed. A hatodikért nagyon hálás leszel nekünk!

Aki már egy ideje olvas minket, tudja, hogy szeretünk időről időre olyan tippeket és trükköket megosztani veletek, amelyek nagyon jól jöhetnek a mindennapi életben, pedig eddig nem is gondoltunk volna rájuk. összegyűjtöttünk még egy csokor ilyen “életmentő” trükköt: következzen 20 ötletes és kreatív módszer, amellyel megkönnyítheted a napjaidat! Nem árt, ha ezeket észben tartod, ki tudja mikor lehet szükséged rájuk!

1. Rózsa növesztése dugványból

Ha rózsát szeretnél szaporítani dugványból, fogadd meg a tanácsunkat: ha az elültetés előtt e szárak végét apró krumplikba állítod, a burgonyákban található nedvességnek és tápanyagoknak köszönhetően a dugványok egészséges és erős gyökereket fognak növeszteni. További információ itt.

2. Vízálló cipők

A vászoncipők nagy hátránya, hogy könnyen beáznak. Hogy ezt a problémát megoldd, nincs másra szükséged, mint egy kis méhviaszra és egy hajszárítóra. Kenj a cipődre egy vékony réteget, aztán a hajszárítóval olvaszd meg addig, amíg szabad szemmel látható. Készen van a vízálló szupercipőd!

3. Gyorsabb ruhaszárítás

Ha sürget az idő, és gyorsan meg kell szárítanod a ruhádat, próbáld ki ezt: Helyezd a nedves ruhát egy száraz törülközőre. Csavard fel a törülközőt úgy, hogy a ruha legyen belül. Emeld fel, és próbáld minél szorosabbra csavarni a törülközőt, hogy megszabadulj a lehető legtöbb felesleges víztől. Ezután akaszd fel a ruhát a szárítóra, hogy teljesen megszáradjon.

4. Cipő szagtalanítása

Tegyél néhány száraz teafiltert a cipőidbe. A filterek magukba fogják szívni a kellemetlen szagokat. Ha a cipőd vizes is, tegyél bele rizs és szódabikarbóna keverékét, 1 nap múlva eltűnnek a szagok és a nedvesség.

5. Szűk cipők

Ha az új cipőid túl szűknek tűnnek, tudunk egy jó módszert, hogy kitágítsd őket. Tömködj mindkét cipőbe nedves újságpapírt, olyan szorosan, ahogy csak lehet. Miután megszáradt, szedd ki a papírt.

6. Apró tárgyak megtalálása

Használd a porszívót a pici, eltűnt tárgyak megtalálására. Csak húzz egy harisnyát a porszívó csövére, és kezdd el a kutatómunkát. Folyamatosan ellenőrizd, hogy megtaláltad-e az eltűnt apróságot.

7. Tűzgyújtás

Ez a praktika még jól jöhet: tűzrakáshoz tökéletes gyújtós a chips. A benne levő zsír, olaj és egyéb kémiai anyagok nagyon jól táplálják a tüzet.

8. Így vedd rá magad, hogy betartsd a napi vízfogyasztásod!

Sokaknak problémát okoz, hogy elegendő folyadékot vegyenek magukhoz, pedig a jó anyagcseréhez és az egészséghez napi legalább 2 liter vizet meg kell inni. Jelöld be a palackodon, hogy adott időpontig mekkora mennyiséget kell meginnod!

9. Coca-Cola, mint tisztítószer

2,5-ös pH-jának köszönhetően univerzális tisztítószerként működik a világ leghíresebb üdítője: vérfoltokat, zsíros ételek nyomait is el lehet vele tüntetni, de rozsdaoldóként és WC-kagyló tisztítószereként is szuperül működik.

10. Eldugult lefolyók tisztítása

Folyass egy percig forró vizet a lefolyóba, majd szórj bele egy csésze szódabikarbónát. Ezután önts a lefolyóba egy csésze ecetet. Öblítsd le még egyszer forró vízzel.

11. Zuhanyzófej tisztítása

Önts egy műanyag zacskóba ecetet, erősítsd a zuhanyzófejhez egy befőttesgumi segítségével. Hagyd úgy egy éjszakára, majd szedd le a zacskót. Tisztább lesz mint újkorában!

12. Lepotyogó gombok ellen

Ha állandóan leszakadnak a gombjaid, egyszerűen kenj egy kevés átlátszó körömlakkot a cérnára.

13. Testszag ellen

Mivel a sors kiszámíthatatlan, bármikor előfordulhat, hogy kicsit bizony büdös vagy, viszont nincs nálad dezodor, ellenben narancs, vagy citrom annál inkább. Ilyenkor a félbevágott gyümölccsel dörzsöld be a hónod alját, a kellemetlen illat egy pillanat alatt elillan.

14. Telefon kihangosítása

Ha társaságban zenét hallgattok, és a telefonod túl halknak bizonyul, helyezd a mobilod egy üres üvegpohárba (kétszer is ellenőrizd le, hogy üres legyen), hangszóróval lefelé. Ezzel hatékonyan felturbózhatod a hangerőt.

15. Lassabban elolvadó jég a hűtőládában

Nyaralásokon, strandoláskor jöhet nagyon jól ez a tipp: a hűtőládába szórt jeget sózd meg. Só hatására a jég olvadásnak indul. Ennek eredményeként 0 fokosnál jóval alacsonyabb hőmérsékletű lesz a jeged, így lassabban fog elolvadni! (Só nélkül nem megy 0 fok alá a jeges víz hőmérséklete.)

16. Friss lehelet

Ha reggel elfelejtettél fogat mosni, és rágó sincs nálad, egyél meg egy almát, ezzel elűzheted a kellemetlen szagokat.

17. Citrus gyertyák

Ha fel szeretnéd dobni otthonodat egy egzotikus illattal, amely órákon át kitart, készíts el narancsból vagy citromból gyertyát, amelynek aromája sokáig belengi a szobát. Itt tanulhatod meg, hogyan készítsd el.

18. Beragadt befőttesüveg kinyitása

Sokan ismerik a módszert, hogy egy tompább késsel ki lehet nyitni a befőttesüveg beszorult tetejét. De van, hogy ez sem használ, vagy épp nincs kéznél célszerszám. Ilyenkor folyass 1-2 percig forró vizet a fém tetőre! A hőtől kitágul, és könnyebben lecsavarhatóvá válik.

19. A fakanál-trükk

Ez a régi trükk mindig beválik. Ha nem szeretnéd, hogy kifusson a fazék tartalma, fektess egy fakanalat a tetejére. Ha túl magasra forrna fel, a fakanál megakadályozza a hab terjedését. Persze ne bízz mindent egy darab fára, fő az elővigyázatosság. 🙂

20. SIM-kártya kiszedése

Az újabb telefonok SIM-kártyáit csak egy vékonyka eszközzel lehet kioperálni a készülékből, amelyet általában nem hordunk magunknál. Ilyenkor egy gemkapocs is tökéletesen megfelel: hajlítsd meg és a végét dugd be a mobilba, a SIM-kártya így könnyen kiszedhető.

betöltés...