Mit tesz a vízfogyasztás hiánya a testtel?

A vízfogyasztás hiánya komoly problémákat idézhet elő a test, szinte minden részében.

Miért hizlal és betegít a hidratáltság hiánya?

Fáradtság

A víz a legfontosabb vitális energiaforrás a szervezetben. A dehidratáltság az enzimfolyamatok lelassulását okozza, ami fáradtsághoz vezet.

Magas vérnyomás

Normális hidratáltság esetén a vér 92 százaléka víz. Ha nincs elég víz a szervezetben a vér besűrűsödik, ami áramlási ellenállást okoz és magas vérnyomást eredményez.

Asztma és allergiák

Dehidratáltság során légjáratok beszűkülnek, hogy kevesebb víz párologhasson el kilégzéssel. Továbbá a szervezet hisztamin termelése (ami allergiás folyamatokban is termelődik) exponenciálisan nő a test vízvesztésével.

Bőrproblémák

A vízhiány meggátolja a toxinok kiválasztását a bőrön át, így sokkal érzékenyebb és sérülékenyebbé válik, mindenféle kórral szemben.

Magas koleszterin szint

Ha nincs elég víz, a szervezet koleszterint termel, hogy meggátolja a vízvesztést sejtszinten.

Húgyhólyag és vese problémák

A dehidratáltság a toxinok és savtermékek felhalmozódását okozza, ami a vesék és a húgyhólyag ellenállását a baktériumokkal és egyéb kórokozókkal szemben csökkenti.

Emésztési gondok

A vízbevitel és alkalikus ásványok bevitelének (magnézium és kalcium) csökkenése komoly emésztési problémákat okozhatnak, mint fekély, gastritis és reflux.

Székrekedés

A vastagbélben szívódik fel a víz legnagyobb mennyisége. Ezért ha nincs elég víz a szervezetben a vastagbél szintjén maximálisan zajlanak a felszívó mechanizmusok, székrekedést okozva.

Ízületi fájdalom és merevség

Minden ízület felépítésében megtalálható a porcszövet, aminek nagy része víz. Ezért hiányában fájdalom és merevség jelentkezhet.

Súlygyarapodás

Amikor a szervezetben nincs elég víz, az éhséghez hasonló tünetek lépnek fel, és sokan félreértelmezve azt esznek, holott a szervezet szomjas.

Korai öregedés

A vízhiány miatt a test minden szerve, köztük a legnagyobb is, a bőr vizet veszít és megráncosodik, korai öregedést idézve elő.

A test átlag víztartalma 75 \%. Átlag 8 pohár vizet kellene fogyasztani ahhoz, hogy ez az arány megmaradhasson. Egy átlagos felnőtt naponta 10 pohár vizet veszít verejtékezéssel, vizelettel, széklettel.

A vér 95 \%-a, a csontok 22 \%-a míg az izmok 75 \%-a víz.

betöltés...