A nagyközönség számára tiltott helyek a Világból

A 3. őrzi Földünk legnagyobb titkát…

Királyi Haderő Állomás – Menwith Hill

Ez a királyi légierő támaszpont, North Yorkshire-ben, Angliában, az amerikai nemzeti biztonsági szolgálat (NSA) irányítása alatt áll, és állítólag titkos lehallgatáshoz szükséges eszközök tárolásául valamint kommunikációs és lehallgató központként szolgál.

Bohemian Grove

A Bohemian Grove egy 2700 hektárnyi vörös erdőterület, amely a Bohemian Club-hoz tartozik, az egyik legexkluzívabb társasági klubbhoz, San Fransisco-ban. 75 mérföldnyire található a várostól.

Titkos formula páncélterme

A titkos formula páncéltermében őrzik azt az 1886-ból fennmaradt dokumentumot, amely a Coca-Cola összetevőit tartalmazza. Korábban a SunTrust Bank páncéltermében őrizték, Atlanta-ban, de 2011-ben erre az új helyre szállították át.

A Vatikán titkos archívuma

A Vatikán titkos archívuma őrzi a pápa személyes dokumentumait a 8. század óta. Ezek között a fontos dokumentumok között van X. Leo pápa bullája, melyben kiátkozta Luther-t. Később XIII. Leo pápa engedélyt adott arra, hogy a dokumentumokat 11 évszázaddal később a kutatók feltárhassák.

Lascaux

Lascaux egy barlang a Délnyugat-Franciaországban, amelyet 1940 szeptemberében tártak fel. Az UNESCO Világörökség részének nyilvánították, a benne található barlangrajzok miatt. Ez a fotó a „Bikák nagytermét” mutatja.

Pine Gap

A Pine Gap egy védelmi egység, közép-Ausztráliában, melyet közösen Ausztrália és az USA irányítanak. Műhold-figyelő állomásként szolgál. Edward Snowden is említést tett a hely fontosságáról, mint az USA felügyeleti programjának részéről.

Moszkva – 2-es metro

Moszkva 2-es metro rendszere, egy alternatív metro útvonal-rendszer, amelyet állítólag maga Sztálin rendelt, arra az esetre, ha nukleáris támadás esetén menekülnie kellene.

betöltés...