A 10 éves fiú leleményes találmánya megóvja a gyermekeket attól, hogy halálos hőgutát kapjanak az autóban

1998 óta 712 gyermek halt meg az Egyesült Államokban hőguta miatt, amikor egyedül hagyták őket az autóban a Noheatstroke.org szerint. Az Expressz emlékeztet arra az esetre, amikor egy apa Eslövben a hátsó ülésen felejtette kétéves fiát munkahelyének parkolójában. Délután kétségbeesetten rohant az autóhoz, de sajnos már elkésett.

Ez a borzalmas dolog nem lenne szabad, hogy megtörténjen, akár néhány másodperc is elég ahhoz, hogy bekövetkezzen a baj.

De most az NBC arról adott hírt, hogy egy 10 éves, Texasban az Egyesült Államokban élő fiú megtalálta a megoldást!

A fiút Bishop Currynek hívják, és egy autóba helyezhető szerkezetet talált fel. Az okos találmány figyeli az autó hőmérsékletét, és amikor túl forró a levegő, elkezd hideget fújni.

Egy antenna is tartozik a szerkezethez, amely automatikusan jelzéseket küld, amelyek mind a mentőket, mind a gyermek szüleit azonnal riasztják!

Az ötlet részleteit azután kezdte kidolgozni, hogy megtudta, hogy az egyik szomszédjuk életét vesztette egy forró autóban. A szerkezet sokáig csak  tervezési szakaszban volt, de az apja segítségével Bishop már több mint 6 millió forintot gyűjtött össze GoFundMe oldalon a szabadalom megszerzésére, majd a gép gyártására.

Ugye szerinted is nagyon okos ez a találmány? Ha egyetértesz, oszd meg barátaiddal, hogy minél több emberhez eljusson a hír és segítsünk ennek a 10 éves fiúnak, hogy megvalósíthassa ragyogó ötletet!

betöltés...