12 dolog, amit soha nem szabad a mikrohullámú sütőbe tenni

Ha már okoztál tűzesetet mikróval, akkor egy kissé megnyugodhatsz, hiszen nem te vagy az egyedüli, aki ezt tette. A mikrót már egy jó ideje használja az emberiség, de sokunk nincsen tisztába még mindig azzal, hogy miként is kell azt.

Én gyakorlatilag három éve nem használom a mikrohullámú sütőt, bevallásom szerint káros az egészségekre, az ételek tápértékét is minimálisra csökkenti, de akinek még van otthon és sokat is használja biztos szembesült már azzal a ténnyel, hogy sokszor nem tudta mit szabad és mit nem szabad a mikróba tenni.

Most a Huffington Post bejegyzésének segítségével neked is elhoztuk ezeket:

1. Tilos a fém

Semmilyen fémből készült eszközt, legyen az evőeszköz, edény nem szabad a mikróba tenni, hiszen egyszerűen kigyullad a készülék és akár az egész konyha is leéghet.

2. Tilos a papír

Ha meleg szendvicset szeretnék enni, előbb mindenképp szedjük ki a csomagolópapírból, legyen az egy szalvéta, vagy épp a pizzát tartalmazó kartonpapír. Ez is nagyon gyúlékony a mikróban.

3. Tilos a műanyag

Nem szabad egyszeri használatos műanyagpohárban melegíteni semmit, hiszen könnyedén elolvadhat és ennek következtében kémiai anyagok lephetik el az ételünket. Feltéve, ha még marad valami a műanyagból.

4. Nem lehet tojást főzni

Az interneten keringenek olyan hamis hírek, amelyek arról szólnak, hogy a mikróban keményre lehet a tojást is főzni. Ez nem így van, hiszen a nagy hőhatás miatt a tojásban sok gőz keletkezik, ami nem tud hol kiszabadulni, így a tojásunk egyszerűen felrobban, és majd takaríthatunk utána.

5. Tilos hungarocell-doboz

Sokan viszik haza az éppen aktuális napi menüjüket hungarocell dobozban. Mire hazaérnek már jócskán kihűlhet a finom falat ezért gyorsan beteszik a mikróba. Mivel ez is egy műanyagfajta, tudjuk mi fog történni: olvadás és a kaja is a szemétbe végzi.

6. Tilos a szőlő

Vannak egyes gyümölcsök, amelyek ugyan bírják a meleget, de nem a szőlő, amely egyszerűen szétrobban a mikróban.

7. Tilos az aranyozott, fémezett szélű evőeszköz

Ez sok esetben előfordulhatott már, hiszen nagy odafigyelést igényel. Ha mégis megtörténik, akkor nagy szikrázásoknak és rittyentéseknek lehetünk szem és fültanúi.

8. Tilós a szósz, fedő nélkül

Szét fogja bombázni a mikrónkat, födjük el.

9. Tilos a műanyag edény is

Ismerős a dolog, szét fog olvadni az egész.

10. Tilos a csípős paprika

A csípős zöldség egyszerűen megsült, és a benne található kémiai csípős anyag gőzzé válik, amely ha a szembe vagy a torkunkba kerül, nagy kellemetlen lesz.

11. Tilos az utazó bögre

Ha nem rozsdamentes acélból készült a bögrénk, akkor baj van. Ha pedig abból is van, ellenőrizzük a tetejét, amely sokszor műanyagból készül.

12. Tilos az alumínium fólia

Mivel az alumínium is egyfajta fém, ezért már sejthető, hogy mi fog történni vele odabent a mikróban: lángra lobban.

betöltés...