Tanulságos történet arról, hogy hogyan működik Bécsben a rendőrség. Valaki talál hasonlóságot a magyarral?

Ez a sztori a Facebook-on jelent meg, érdemes elolvasni, hogy tudjuk, merre lenne érdemes fejlődni.

“Szóval tegnap este hazaérkeztem Bécsbe közel 4 hét utazgatás után. A zárt ajtóban egy furcsán törött zárbetét, plusz egy cetli fogadott: kedves lakó, június 28-án betörtek Önhöz, további információért fáradjon az utca végén található rendőrörsre.

Remek. Az ügyeletes tiszt (?) nagyon kedvesen fogadott, 3 perc alatt kiderítette, hogy valóban jelentettek egy betörést, de mivel a lakó nem volt otthon, nem tudtak bejutni a lakásba, így nem helyszíneltek. Fáradjak vissza, 15-20 percen belül ott lesznek a kollégák. Így is lett, alig kellett várnom, jött 3 kedves rendőr. Megpróbálták kinyitni az ajtót erővel, de nem sikerült, így hívták erősítésnek a tűzoltókat. A Feuerwehr 3 perc alatt kiérkezett, az 5 (!) tűzoltó 20 másodperc alatt kinyitotta az ajtót egy speciális berendezés (sima fogó) segítségével, a zárat ízekre szedve.

Ekkor a rendőrnéni bement körülnézni amíg a többiek dokumentáltak.

Meglepetés #1: előre féltem attól, mennyibe fog kerülni este 11-kor egy lakatos kiszállása, plusz a zárbetét, ehhez képest a tűzoltók hoztak egy betétet (!), beszerelték (!!), majd közölték, ez az osztrák állam ajándéka, ha akarok, vehetek egyet magam, beszerelhetem, ezt meg vigyem vissza bármelyik laktanyába, ha nem, akkor megtarthatom. Állam leesett.

Ekkor megkértek, menjek be a speciális erőkkel körülnézni és nyilatkozzak, a lakás állapota normálisnak tekinthető-e. Mondtam nekik, hogy IT-ban dolgozom, hétköznap szingli férfi vagyok, de ekkora dzsuva azért üzemi körülmények között sem szokott lenni. Minden szétdobálva, stb. de semmi sem hiányzott, a szakemberek szerint tipikusan készpénz plusz ékszer kombóra mentek (készpénzem nincs, hiszen nős vagyok, az ékszer meg a feleségemen van jellemzően). Ekkor elbúcsúztak (éjfél körül), mondván, várjam meg a CSI-t, egy-másfél óra múlva jönnek.

Kimentem az utcára, nehogy tönkretegyek valamilyen nyomot, ekkor az este szürreálisba fordult: az utcán kiscicákat láttam, lehajoltam, ciccegtem nekik, mire odajött hozzám kettő darab menyét 10 perc múlva (wow!) megérkeztek a helyszínelők, fotó, ujjlenyomat, nyálminta. Miután ismét konstatáltam, hogy semmi sem hiányzik, jegyzőkönyv, schönen abend noch, majd bevonultam terepszemlére, meddig kell takarítanom.

Ekkor egy olyan fordulat következett, amely láttán Dr. Gil Grissom is elégedetten csettintene: az ágyam szélén találtam egy csinos Nikon DSLR fotóapparátot. Nos, igen, a helyszínelők ottfelejtették Telefon a rendőrségre, 15 perc múlva csapzottan visszatért a néni, majd hálálkodva átvette a fényképezőgépét. Ekkor úgy döntöttem, elég volt, kerestem egy szállodát, benyomtam 2x dupla whiskeyt, majd roló.”

Hasonló története valakinek Magyarországról?

forrás

betöltés...