Ha ezt elolvasod, kétszer meggondolod majd, hogy kérsz-e a fodrászodtól hajmosást!

Ha fodrászhoz megyünk, általában megkérdi: “mosás lesz?”. Otthon pár órával a hajvágás időpontja előtt mossunk hajat, és akkor elkerülhetjük azt, hogy a szalonban kelljen megmossák. Hogy miért jó ez nekünk? Még, ha szeretjük is azt, hogy a fodrászunk a fejünk masszírozz, súlyos következménye lehet a szalonbeli hajmosásnak.

Szakemberek szerint amikor hátrahajtjuk a fejünk a hajmosó kagylóba, a csigolyánkon egy igen érzékeny pont nyomódik meg. Ezt sok esetben érezhetjük is, hogy kényelmetlen. Azonban ezen túl, súlyos következménye is lehet, hiszen stroke-ot okozhat. Egy fodrászati szalonból kijövő nő hihetetlen tapasztalatról számolt be:

“Épp a hajamat mosta a fodrászom, amikor furcsa dolgot tapasztaltam. Éreztem, hogy a kagyló széle nagyon nyomja a nyakam, de nem szóltam, gondoltam kibírom azt a pár percet. Azonban egyszercsak elment az erőm, szédülni kezdtem, és fura fejfájásom lett. Mikor hazamentem sem javult az állapotom. A bal lábam zsibbadt, hányingerem volt, és állandóan gyenge voltam. Amikor felkerestem egy orvost, megállapította, hogy agyvérzésem volt” – mesélte a nő.

A stroke esetében az agy oxigénellátásában hirtelen zavar áll be, és a véráramlás útjába is akadályok kerülnek. A sérülés következtében akár beszéd-, és mozgás zavarok is felléphetnek.

A stroke tünetei: gyengeség, beszédkárosodás, szétcsúszó arc, látáskiesés, vagy kettős látás.

Ha a fodrászatban hajmosásra kerül sor, mindig védjük a nyakunk, hogy ne nyomódjon túlságosan. Kérjünk egy törölközőt a fodrásztól, és tegyük a nyakunk alá. A stroke elkerülése érdekében ajánlott mindig ellenőriztetni vérnyomásunk, és, ha túl magas, akkor vessük be a szükséges intézkedéseket. Mozogjunk, táplálkozzunk egészségesen, töltsünk elég időt a friss levegőn, így megelőzhetjük, hogy kialakuljon a magas vérnyomás.

betöltés...