A lassú kasszás mindenkit idegesített, aztán elolvasták a feliratot, ami mindent megmagyaráz

Mindannyian tudjuk, milyen frusztráló az, amikor bevásárolunk és a kasszánál sokáig kell sorba állni. Igyekszünk a legrövidebb sort kiválasztani, vagy azt amelyik szerintünk a leggyorsabb és nagyon idegesítő az, hogy a sorunk mégis nagyon lassan halad. Az a személy sem túl szimpatikus számunkra, aki feltartja a sort.

Egy skóciai boltban a vásárlók azonban egészen másképp viselkedtek, írta a Today.  Igaz, hogy először ők is mérgesek voltak, amikor a kasszánál álló sor nagyon lassan haladt, mikor meglátták a feliratot már egészen más volt a véleményük.

https://www.facebook.com/TescoForres/posts/1565269530156969:0

A boltban dolgozók észrevették, hogy sok vásárlónak nehézséget okoz a fizetés. Ezért bevezettek egy olyat, hogy a “Nyugodt pénztáros”, aki főleg az emlékezetvesztéssel küzdő időseknek segít a kasszánál a fizetésben. Ezek mellett segít még az Alzheimer kórban szenvedőknek, a Down szindrómásoknak és a gyerekes szülőknek.

Ha valaki ennél a kasszánál fizet, akkor több ideje van kikeresni a pénzt, beszélget vele a kasszás egy kicsit és segít neki elpakolni a vásárolt árut.

https://www.facebook.com/TescoForres/photos/a.704795392871058.1073741830.557724284244837/1934338553250063/?type=3

Wendy Menzies, egy emlékezetkieséssel foglalkozó szakember tanácsolta a boltnak ezt a megoldást. Wendy így nyilatkozott erről a  Today-nek:

-Ha egy kicsit figyelmesebbek vagyunk a betegséggel küzdő emberekkel, akkor sokkal többet fognak kimozdulni otthonról és jobban érzik magukat majd az emberek között.

Ez a kassza a boltban a hét meghatározott napjain van nyitva. A kasszánál dolgozók pedig szakmai tréningen vesznek rész.

Szerintünk igazán szép ez a kezdeményezés és reméljük, hogy valamikor Magyarországon is bevezetik majd.

betöltés...