Felforralta a dinnye magját! Az ok számodra is sokkoló lesz!

A legtöbb ember kiköpködi a  dinnye magját, pedig igazi csodaszer.

Ha egyben lenyeled, nem sok hasznát veszed, mert csak átszalad az emésztőrendszeren. De ha megfőzöd,a teája csodákat tesz. Serkenti az emésztést, értágító, kiűzi a bélférgeket, vérnyomás csökkentő, biztosítja az étkezési rost szükségletedet.

A dinnyemagokban olyan rostok találhatóak, amelyek segítik az anyagcserét, élénkítik a bélrendszert, gyulladáscsökkentőek, így hatnak az ízületi bántalmak ellen is.

Hatóanyaga, a citrullin erős antioxidáns, amely segít az érelmeszesedés,  a magas vérnyomás ellen, sőt szívroham megelőző hatása van.

Még a 20. század első felében, amerikai származású kutatók megállapították, hogy a dinnyemagokban olyan anyagok találhatóak, amelyek segítenek a vesetisztításban, illetve a húgyutak tisztán tartásában is. Teájának vizelethajtó hatása van, vesekő kihajtó.

Négy kanál friss dinnyemagot daráljunk le, majd két liter vízbe főzzük meg. Ez a mennyiség két napra elegendő. Mind a két nap ugyanannyit fogyasszunk el egy alkalommal, de két nap után a kúrát nem ajánlott megismételni, két napos szünetet kell tartani.

betöltés...