Ez a 12 dolog történik veled, ha naponta szeretkezel a partnereddel.

Feszült vagy? Alvásproblémád van? Kiderült, számos olyan betegség van, amely egyszerűen gyógyítható rendszeres szeretkezéssel. Íme 12 ok, miért érdemes naponta szeretkezned a partnereddel.

1. csökkenti a stresszt.
Ha hosszú munkanapod volt vagy egyszerűen túlterheltnek érzed magad, a szeretkezés segít kipihenni azt és csökkenti a stresszt.
Együttlét közben testünk dopamint, endorfint és oxitocint termel, melyek együttesen segítenek stresszmentesíteni, növelik a természetes boldogságot és fokozzák a vágyat.

2. élvezetes testmozgás.
Amikor az edzés szóba kerül, sokan közülünk elborzadnak, kivéve ha az edzés szeretkezéssel jár. Ezalatt a testünk folyamatosan tapasztalja a fizikai változást, ami összhangban van az edzésprogrammal.
A légzésszámunk növekszik kalóriát égetve, ami heti 3 alkalom esetén körülbelül 7500 kalóriát jelent éves szinten. Ez 75 mérföld lefutásával egyezik meg!

3. segít az immunrendszerednek.
A pensilvániai Wilkes egyetem kutatói megállapították, hogy azok a hallgatóik, akik egy héten legalább két alkalommal szeretkeznek, magasabb sajátos antitest szinttel rendelkeznek, mint akik egyáltalán nem.
Együttlét közben antigének (mint az immunglobulin) szabadulnak fel, melyek bizonyítottan felveszik a harcot a megfázás és az influenza ellen.
Még több jó hír: Minél gyakrabban csinálod, annál több antigén fog megjelenni és annál egészségesebb leszel.

4. csökkenti a vérnyomást.
Még ha csak gyorsmenet is, de a fizikai kapcsolat egyes formái jelentősen javíthatják a vérnyomást.
A Paisley egyetem egy tanulmánya szerint az együttlét csökkenti a diasztolés vérnyomást, ami egészségesebbé tesz bennünket mindenfelé.

5. egészségesebb szív.
Amikor a testünk kalóriát éget, javul a szív egészsége. A New England-i kutatóintézet kutatói megállapították, hogy a férfiak 45%-kal kisebb valószínűséggel szenvednek szív- és érrendszeri megbetegedésektől rendszeres együttlét esetén.

6. fájdalomcsillapító.
Ha fájdalmat vagy migrént tapasztalsz, a szeretkezés egy hatásosabb módszer a fájdalomcsillapításra, mint a tabletták.
Dr. George Ehrlich arthritis szakorvos készített egy tanulmányt a betegeiről és megállapította, hogy azok akik rendszeresen testi kapcsolatot létesítenek, szignifikánsan kevesebb fájdalmat tapasztalnak.

7. elősegíti a rendszeres havi ciklust.
A kiszámíthatatlan havi ciklusodat okozhatja a stresszes életmód. Mint korábban említettük, az együttlét csökkenti a stresszt, így hatással van a menstruációs ciklusra is.

8. erősíti a kismedence izmait.
Csakúgy mint a comb-, a has- és a hátizmot, a medencefenék izmokat is erősíti a szeretkezés. Van-e jobb módja a testépítésnek?
Nem hinném! A Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) szerint a kismedencei izmok erősítésével jobb orgazmust érhetünk el.

9. csökkenti a rák kockázatát.
Különösen a férfiaknál a rendszeres szeretkezés csökkenti a rák kialakulásának esélyét.
Az Amerikai Gyógyászati Szövetség folyóiratban egy ausztrál tanulmány azt tárta fel, hogy ha egy hónapban legalább 21-szer ejakulál egy férfi, akkor sokkal kisebb valószínűséggel alakul ki prosztatarákja.

10. jól alszol tőle.
Mint a testmozgás, a szeretkezés is növeli a pulzusszámot, ami végső soron pihenéshez vezet. Ezen felül köztudott, hogy a férfi ejakulációja fásultsághoz vezet, ami rendkívül álmossá teszi az embert.

11. fiatalabbnak tűnsz tőle 10 évvel.
Heti 3 alkalom elegendő ahhoz, hogy 10 évvel fiatalabbnak látszódjál mint amilyen valójában vagy!
David Weeks a skót Royal Edinburghi kórház klinikai neuropszichológusa és kutatója azt állítja könyvében a SzuperFiatalság titkaiban, hogy jót tesz neked, ha jó szeretkezésben van részed. Kell ennél több ösztönzés?

12. meghosszabbítja az életed.
A rendszeres együttlét összes csodálatos és pozitív hatásainak végső betetőzése, hogy évekkel hosszabb életünk lesz.
Egy brit egészségügyi folyóirat tanulmánya tényként közli, hogy azok férfiak akik rendszeresen élnek nemi életet, kétszer hosszabb ideig élnek, mint azok akiknek ritkábban van alkalmuk!

Tehát hivatalosan sincsen árnyoldala a rendszeres nemi életnek, úgyhogy hajrá!

betöltés...