Munkások találtak rá – ez lehet a világ legnagyobb kígyója!

Az óriáskígyó elnevezés magáért beszél: általában nem aprócska hüllőket szoktunk így emlegetni. De ahogy az lenni szokott, a nagyok közt is vannak kiemelkedőek, vagy épp olyan példányok, amilyeneket eddig még sosem láttak. Nemrég Brazíliában, a Pará államban található Altamirában bukkantak rá egy 10 méteres anakondára, ami a világ eddigi legnagyobb kígyója lehet, tekintettel arra, hogy a Guinness Rekordok könyve szerint a világ eddigi legnagyobb óriáskígyója, az USA-ban élő Medusa “csak” 7.67 méteresre nőtt (és igen, ő már nevet is kapott).

A most megtalált 10 méteres anakondára munkások akadtak rá, a Belo Monte Dam gátkomplexum építésén. Egy robbanás után merészkedtek be a dolgozók egy barlangba, ahol a kígyó rejtőzött.

A 400 kilós állatot egy daruhoz láncolták és felemelték, hogy lássák jellegzetes mintázatát a hasán.

Sokan azzal vádolják a munkásokat, hogy néhány fotóért megölték ezt a páratlan állatot, ahelyett, hogy természetes élőhelyén hagyták volna tovább élni. Mások viszont azt mondják, hogy még mindig nem lehet tudni, hogy a munkások megölték-e a kígyót, vagy “csak” leláncolták. Talán még mindig azon tanakodnak, mihez kezdjenek vele.

https://youtu.be/SJ76ysR7A5o

betöltés...