Az emberi test 9 része, ami eltűnhet a jövőben!

Az “Ember lejtése” (The Sescent of Man) című könyvében Charles Darwin mintegy tucat testrészt említ ami szerinte haszontalan vagy szinte haszontalan. Darwin katalógusa messze nem volt teljes, a testünknek vannak olyan részei amikre nincs szükségünk. Vessünk rá egy pillantást.

Testszőrzet
A szemöldökeink segítik, hogy a verejtékünk ne jusson a szemünkbe, a férfi arcszőrzet felkelti a férfiak iránti vonzerőt a nőkben. a testszőrzet viszont nem tölt be funkciót.

Bölcsességfogak
A korai embereknek meg kellett rágniuk a növényeket annak érdekében, hogy elegendő kalóriát vigyenek be a túléléshez. Napjainkban a lakosság csupán 5\%-ának vannak ilyen egészséges, mégis haszontalan fogai.

Nyak borda.
Néhány embernek csak a bal vagy a jobb oldala van, míg valamelyiknek mindkettője van. Gyakran ideg és artériás problémákat okoz.

Palmaris izom
Ez a hosszú, keskeny izom a könyöktől a csuklóig fut, és manapság az ember 11\% -ában hiányzik. Régen fontos volt lógni és mászni így régen mindenkinél volt.

Férfi mellbimbó
Mind a férfiaknak, mind a nőknek mellbimbók vannak. A férfiak általában nem rendelkeznek a prolaktin szükséges szintjével a laktáció elősegítésére, és nem képesek tejtermelésre.

Arrector pili izmok
Ezek a kis izmok lehetővé teszik az állatok számára, hogy a szőrzetüket szigeteljék, vagy másokat megfélemlítsenek. Az emberek is megtartották ezt a képességet, de nyilvánvalóan elvesztette a szőrzet legnagyobb részét.

Lábujjak
A tudósok azt találták, hogy az emberek többet jártak és egyensúlyoztak a lábuk középvonalán, de most fokozatosan továbbadtuk ezt a nagyobb lábujjunk felé történő kiegyensúlyozásra. Tanulmányok is azt mutatják, hogy egyensúlyunk központja még mindig befelé változik. Ez azt jelenti, hogy az emberek az egyensúlyukra támaszkodtak, de most már nem támaszkodnak rájuk. Ha ez a tendencia megmarad, már nem kell a lábujjunk.

Harmadik szemhéj.
Az emberek a szem belső sarkában csak egy apró hajtást tartanak fenn.

Darwin pont
Egy kis összecsukott “bőrönd” az egyes fülek teteje felé, amely időnként megtalálható a modern emberekben. Ez segít a távoli hangok összpontosításában.

betöltés...