Minden nap megivott egy pohár házi paradicsomlevet. Csodálatos dolog történt a testével

Mindannyian tudjuk, hogy a paradicsom nagyon egészséges, de arra bizonyára csak kevesen gondolnak, hogy már napi egy pohárnyi házi nedű csodát tesz a szervezettel. Nem is akármilyet.

A Taiwani Egyetem kutatói különböző korú, testsúlyú és származású nők egészségét tesztelte úgy, hogy két hónapig naponta 250 ml házilag főzött paradicsomlét fogyasztottak el. A kutatás során a kötelező paradicsomlé megivásán kívül egyik nő sem változtatott az étrendjén, edzési és egyéb rutinján.

Az első nyilvánvaló változás a jelentős súlyvesztés volt, ami azért történt, mert nem folyadék, hanem ténylegesen zsír távozott a szervezetükből.

Emellett a megnövekedett likopin (a paradicsomban található antioxidáns) fogyasztása révén számos egészségügyi előnyre tettek szert. Többek között jelentősen csökkent a koleszterin-szintjük, erősödött az immunrendszerük, csökkent a rák kialakulásának kockázata.

Fenti előnyein kívül ez a frissítő ital megakadályozza a hólyag, a hasnyálmirigy, a máj és a tüdő betegségek kialakulását, segít a emésztési zavarok kezelésében, megakadályozza a folyadék-visszatartást és javítja az általános egészségi állapot.

A paradicsomlé jelentősen csökkenti a köhögést, megakadályozza a vérszegénységet, enyhíti a reumás tüneteket és javítja a vérképet.

Íme a recept

Hozzávalók:
* 6 kg paradicsom
* 2 evőkanál só
* 4 evőkanál cukor

Távolítsd el a paradicsom szárait, és mosd meg alaposan hideg vízben, majd vágd kisebb darabokra és mixeld össze.

Add hozzá a sót és a cukrot, tedd fel főni (gyakran kevergesd, nehogy odakapjon), és forrástól számított 10 percig hagyd főni.

A forró, főtt paradicsomlét töltsd kifőzött üvegekbe és szorosan zárd le. Ha kihűlt, hűvös helyen tárold.

A paradicsomlé tele van vitaminnal. Főleg A és C van benne. Megőrzi a csontok, fogak egészségét, rendszeresen fogyasztva erősíti a szemet, a látást. A zsírban oldódó A vitamin még a főtt paradicsomból sem tűnik el teljesen.

Gyümölcssav tartalmánál fogva bőrszépítő: külsőleg, arcra kenve fiatalító, ránctalanító hatású.

betöltés...