8 ok, miért legyen a testvéred a barátod is

Az ember a családját nem válogathatja meg, a barátait viszont igen. De nem baj, hogy ha barátot is a családodból választasz. Mondjuk a testvéredet. 8 jó okunk is van rá, miért nem járnál rosszul vele!

01. Mert feltétel nélkül tudjátok szeretni egymást

Bármit is csinálsz, és ő bármit is csinál, mindig szeretni fogjátok egymást és mindig meg fogtok bocsátani a másiknak.

02. Mert vele bátran hülyéskedhetsz

Nincs jobb annál, mint olyan jól szórakozni, hogy a hasadat fogva nevetsz, miközben a földön fetrengesz, és a nevetéstől patakokban folyik a könnyed. Hiába a legjobb barátnőd valaki évek óta, előtte nem biztos, hogy mernél ilyet tenni. Azért inkább visszafognád magadm. De a tesód előtt soha nem kell visszafognod magad. Semmiben.

03. Mert már pelenkás korotok óta ismeritek egymást

Lehet valaki a bölcsőde, vagy az óvoda óta a barátod – bár erre is van, viszont csak nagyon-nagyon kevés példa -, de a testvéred pelenkás korotok óta, egészen pontosan azóta a barátod, mióta megismertétek egymást. Mióta az, amelyikőtök fiatalabb megszületett. Ráadásul mivel ugyanazok az emberek neveltek titeket, így valószínűleg hasonlóan fogtok vélekedni dolgokról, sok közös emléketek lesz és minden pillanattal nagyobb múltatok és szorosabb kapcsolatotok lesz.

04. Ő a tükröd és a terapeutád is

Egy barát nem biztos, hogy őszintén elmondja, ha rosszul nézel ki, ha előnytelen a ruhád vagy a frizurád, vagy ha cikisen viselkedtél. De a testvéred a te érdekedben őszintén és ami nagyon fontos: kíméletesen fog mindent elmondani neked. És ha lelki bánatod van, mint a legjobb pszichológus próbál rájönni veled együtt, hogy mi miért történhetett úgy ahogy, és mi a megoldás a változásra. Hiszen nála jobban ki ismerné a múltadat és téged?

05. Mert őszintén tudtok örülni egymás boldogságának

Ha szerelmes leszel, ha megkapod álmaid melóját, ha sikerül elérned álmaid súlyát, ha lefutod a félmaratont, a testvéred veled együtt örül majd, mindenféle irigység nélkül. Az a barátod is örülni fog, aki nem a testvéred, de azért mélyen az irigység ott lesz benne.

06. Támaszkodhattok egymásra

Ahogy a boldog helyzetekben veled örül, úgy a nehéz időszakokban mellett áll, segít, támaszt nyújt. Becsüld meg, nagyon ritka az ilyen!

07. Nincs bátorítóbb egy testvéri ölelésnél

Nem ölelünk meg bárkit. Ha pedig valakit megölelünk, sokszor kínosan érezzük magunkat. Túl szorosan, túl felületesen, túl hosszú, netán túl rövid ideig tart? De ha a testvéredet öleled meg, akkor nincsenek benned kérdések. Ez az egyik legjobb és legtöbb erőt adó dolog a világon!

08. Vele önmagad lehetsz

Nem kell megjátszanod magad azért, hogy szeressen, nem kell visszafognod magad, mást mondanod, máshogy viselkedned, mint ahogy szeretnél. Őt úgysem csaphatod be, hiszen ismer téged. És úgy szeret, úgy fogad el, ahogy és amilyen vagy.

betöltés...