Csodálatos hatást tapasztalhatsz, ha napi 100 gramm céklát eszel!

Milyen gyakran szerepel a cékla az étrendedben? Abban az esetben, ha nem emlékszel mikor ettél utoljára, itt az ideje, hogy elkezd fogyasztani!

Ez a lilás-piros zöldség ugyanis egy igazi csodaszerként funkcionál, ha napi rendszerességgel fogyasztjuk, 100 gramm naponta elfogyasztott cékla igazi csodákra képes!

A cékla egyedülállóan jótékony hatással bír az emberi szervezetre. Legrégebbi archeológiai lelete egy újkőkorszaki településről származik. Nagy Károly pedig annyira bízott a gyógyhatásában, hogy termesztését rendeletben is szabályozta.

A céklagumók intenzív színét a betain adja, amely tumorellenes hatású. A kemoterápián átesett páciensek vérképe jelentős javulást mutat néhány hetes céklalé-kúra után. Segít a vörösvérsejtek regenerálásában és szaporodásában, ezért sok helyen kiegészítő gyógymódként ajánlják vérszegénység és menstruációs zavarok esetén is.

Alfréd Vogel svájci gyógynövényszakértő szerint a céklalé kiváló influenza és meghűlés elleni szer, valamint sikeresen alkalmazható a magas vérnyomás kezdeti szakaszában, valamint a vakbél irritációja és májbetegségek esetén is. Jelentős szerepe van a méregtelenítésben, és segít visszaállítania szervezet sav-bázis egyensúlyát. A hagyományos indiai gyógyászatban mitesszerek, pattanások és korpásodás ellen is javasolják.

A cékla földben lévő gyökérgumója magába szívja a talajban található értékes ásványi sókat, kalciumot, foszfort, káliumot, magnéziumot, vasat, rezet, ként, jódot, bórt, lítiumot, stronciumot.
A lékúrára alkalmas cékla viszont kizárólag biotermesztésű lehet, amikor a talajt nem kezelik műtrágyával, és a növény leveleit folyamatosan éri napfény. A céklában található cukor könnyen hasznosítható, így gyors energiaforrást jelenthet a szervezetnek. Várandós kismamák is bátran fogyaszthatják. A gyógyhatását azonban csak nyersen fogyasztva fejti ki.

betöltés...