Az ember, aki filmes kocsikat épít magának hobbiból

Mindenkinek megvan a maga “dilije”. Van aki érméket gyűjt, van aki asztaloskodni szeret szabadidejében. Jerry Patrick azonban egy nem kimondottan hétköznapi hobbit választott: saját magának építi meg a leghíresebb filmes kocsikat. A georgiai Newnanből származó férfi már több mint három évtizede épít autókat megrendelésre. Egy napon azonban megelégelte az unalomig ismételt Mustang és Camaro szintű kéréseket, és úgy döntött hogy mesterségét összekapcsolja a mozi iránti rajongásával.

Most a garázsában olyan ikonikus autók bámulatosan pontos másolata található meg, mint KITT a Knight Riderből, a Scooby Doo mesék ismert kisbusza, Herbie, mindannyiunk kedvenc bogárhátúja, Eleanor a tolvajtempóból, valamint “természetesen” az autók autója, a Batmobil.

Jerryél egyszerre 25-35 autó is sorakozik egyszerre, mivel egy-egy “filmsztár” létrehozásához rengeteg különböző roncsból kell összeszednie az alkatrészeket. A felhasznált kocsikat többnyire az E-bay-ről szerzi be, és hónapokig, sőt néha évekig is eltart, mire ezekből összeáll a végsó autócsoda. Nem is meglepő, hiszen Jerry különösen nagy hangsúlyt fektet a részletes kidolgozásra.

A Batmobil-ba például még visszahúzható gépfegyvereket is rakott, amiket vaktöltényekkel meg is lehet szólaltatni. Csak ez a jármű például három évnyi munkát igényelt.

Bár Jerry csupán a móka kedvért építi ezeket a kocsikat, gyakran elviszi a mestermunkáit filmes eseményekre is, hogy más mozirajongók is testközelből élvezhessék a “vászonról legurult” autók élményét.

Az autóépítő-mester nem áll meg itt különleges hobbijával, a legközelebbi tervei között szerepel a Szupercsapat furgonjának létrehozása, és a Transformers-ből ismert Dongó megalkotása.

forrás

betöltés...