Egy késsel bevágta a rózsák szárát. A végére eldöntöttem, hogy ezt nekem is ki kell próbálni!

Ugye sokszor varázsoltak már el a virágüzlet polcain kapható különböző színárnyalatban játszó rózsaszálak? A kérdés mindig megfogalmazódott: hogyan lesz spriccelt mintás vagy éppen kékes-zöldes színárnyalatban játszó egy rózsaszirom.

Az alábbi videó segítségével mi is könnyedén készíthetünk egy egyszerűbb fehér rózsából színes árnyalatban pompázót. Szükségünk lesz rózsára, egy éles késre, különböző színű festékekre, és annyi műanyag pohárra, ahány színt ki akarunk keverni.

A rózsák szárát kb. fél araszos hosszúságúra vágjuk le, távolítsuk el az összes levelet, majd egy éles kés vagy szike segítségével vágjuk be a szárrész alját tíz centiméter hosszan. Majd állítsuk bele 24 órára a rózsákat a festékkel kevert vizes pohárba.

Pár óra elteltével már kezdenek megjelenni az első foltok a szirmokon, de az igazi eredmény csak másnapra várható. A virág a száron keresztül felszívja a színes levet, a víz elpárolog belőle, azonban a festék ottmarad.

Könnyedén elkészíthető, és a művelet közben kísérletezhetünk a különböző színek keverékével is. Kitűnő ajándékötlet, vagy közös program a gyerekkel.

Nézd meg a videót és ha tetszett az ötlet oszd meg barátaiddal is!

betöltés...