Citromlevet cseppentett az ablakpárkányra, ezt te is ki fogod próbálni!

A citrusfélék legismertebbike csakis a citrom. Ma éltalános alapanyag a gasztronómiában, hiszen húsételek elkészítése mellett több desszert, süti készül citromosan. Nem beszélve a citromos teáról, limonádéról.

 

Most a citrom 15 olyan hasznos felhasználása következik, amit nem ismertél

1. Fájdalomcsillapító

Fejfájásod van? Elég pár csepp citromlé egy pohár langyos vízbe, 20–25 perc alatt  elmulasztja a kellemetlen érzést, de ha fog-, vagy menstruációs görcsök kínoznak, próbáld ki akkor is.

2. Molyirtó

A naftalin, illetve levendula mellett a citrom is remekül elűzi a molyokat. Egy fél citromba szurkálj néhány szegfűszeget, és tedd be a szekrénybe.

3. Szemölcsre

A szemölcsöket a kézen vagy lábon kenjük be citromlével. Pár hét alatt leesik.

4. Korpás hajra

Két evőkanál citromlével kend be a fejbőrt naponta, hagyd rajta 10 percig, langyos vízzel öblítsd le.

5. Mosáshoz

Adj pár evőkanál citromlét a mosószerhezmielőtt beteszed a mosógépbe, szebb, tisztább lesz a ruha,

6. Antidepresszáns

Egy pohár citromos víz reggelente éhgyomorra elűzi a depressziót.

7. Rovarok ellen

Hangyák ellen jó a citrom, ugyanis illóolajának szagát nem bírják. Tegyünk pár csepp citromlét a hangyák vonulási útvonalára, a konyhapultra, ablakpárkányokra is tegyél pár cseppnyit.

8. Eltávolítja a rozsdát

Készíts sóból és citromléből keveréket, ezzel kend be a problémás területeket, hagyd rajta 1–2 óráig, majd vizes ronggyal töröld le.

9. Körömre

Áztasd körmeidet citromlés vízbe. Körmeink megerősödnek, és természetes színben fognak ragyogni.

10. Javítja az emésztést

Bizonyított, hogy a citromos víz serkenti az emésztést, szabályozza a bélműködést. Ha pedig rendszeresen isszuk a gyógylét, pár hét múlva teljesen elfelejthetjük a székrekedés kellemetlen tüneteit, illetve az emésztési gondokat.

11. Természetes ruhafehérítő

Nem szükséges a drága ruhafehérítőkre pénzt kiadni, ha van kéznél citrom. Készítsünk citromleves-szódabikarbónás vizet, és ebbe áztassuk bele azokat a mosás előtt egy félórával. Azután mossuk ki rendesen a ruhákat, amelyek fehérebbek lesznek, mint valaha is voltak.

12. Természetes légfrissítő

Szintén hagyjuk az üzletekben az ártalmas vegyszereket tartalmazó légfrissítő sprayeket. Inkább egy párologtató készülékbe töltsünk citromos vizet, így friss és üde levegő fogja átjárni a lakást, ami a tüdőknek is jót tesz.

13. Hasznos szájvíz is készíthető

Minden étkezés után ajánlott kiöblíteni a szájüreget, főként ha nincs arra lehetőség, hogy megmossuk a fogunkat. A citromos szájvízzel viszont nagyszerűen eltávolíthatjuk a baktériumokat, lerakódásokat a szánkból, fogainkról, csak jó alaposan öblögessünk utána tiszta vízzel, mert a savas hatás árthat a fogzománcnak.

14. Hűtő illatosító

Nem kell megijedni, ha a hűtőből kellemetlen szagok áradnak: tiszta szivacsra tegyél pár csepp citromlevet, és töröld át a hűtő belsejét.

15. Leviszi a vérnyomást

A citromban kálium található, ami segít a magas vérnyomás megakadályozásában és a keringési rendszer egészségének megőrzésében.

betöltés...