Hátborzongató szellemfotók, amikre nincs magyarázat

A fényképezőgép megjelenése óta időről időre előkerül néhány megmagyarázhatatlan fotó. Bolyongó lelkek, oda nem illő alakok kerülnek a képekre…

A szellemvilág legendája egyidős az emberiséggel. Több ezer éve folyik a vita, találgatás arról, valóban léteznek-e szellemek. Egyesek hisznek benne, mások babonának tartják…

Tény, hogy a fényképezőgép megjelenése óta időről időre előkerül néhány megmagyarázhatatlan fotó. Bolyongó lelkek, oda nem illő alakok kerülnek a képekre, míg mások állítják csak a képzeletünk vagy egy ügyes retusáló játszik velünk.

Vajon mi az igazság? Vajon a halállal tényleg véget ér minden? Vagy csak agyunk az, mely nem képes felfogni sok-sok nem e világi dolgot?

Jöjjön most néhány hátborzongató szellemfotó:

A Raynham kastély úrnőjének szelleme

1936-ban készült minden idők talán leghíresebb szellemfotója, melynek hitelességét  a mai napig senki nem tudta megcáfolni. Provand kapitány és Indre Shira egy fotózásra érkeztek a Raynham kastélyba, amikor a kapitány szemtanúja volt a jelenésnek. A kastély úrnőjét látta, Lady Dorothy Townsendet, aki a lépcsőn halad fel éppen. A kapitánynak sikerült elővennie a fényképezőt és megörökíteni a szellemet.

A Tulipán-lépcső szelleme

A képet 1966-ban Ralph Harvy lelkész készítette, az angliai Nemzeti Tengerészeti Múzeum tulipán lépcsőjénél:

Szellem az autóban: 

1959-ben Mabel Chinnery ellátogatott az édesanyja sírjához egy brit temetőben, amikor készített egy fotót az autóban egyedül várakozó férjéről. Csakhogy a férfi nem volt egyedül: A hátsó ülésen ott ül egy szemüveges alak is.

A temetői kislány szelleme: 

Mrs. Andrews 17 évesen elhunyt lánya sírját fényképezte, ám a fényképen egy csecsemő alakja tűnik fel. Paranormális tevékenységekkel foglalkozó kutatók kiderítették, ez a baba elvileg néhány sírral arrébb “nyugszik”.

betöltés...