Nagymamája padlásán találta ezt a régi dagasztótekenőt. Elképesztő bútort készített belőle!

A fateknők nagy tiszteletnek örvendtek a háztartásokban, hiszen ebbe kell bedagasztani az élet egyik legfontosabb alapélelmiszerét, a kenyeret. A legtöbb falusi otthon padlásán, vagy kamrájában még mindig megtalálható.

Sajnos, ma már sok helyen nem használják, mivel a vidéki emberek is inkább megveszik a bolti kenyeret, mert a saját házi kenyér elkészítése nem kis munkával jár. Ha már nem használjuk rendeltetése szerint a teknőt, akkor, íme egy jó módszer: frappáns kis asztallá alakíthatjuk át.

Első lépésként lábakat kell a teknőre erősíteni, hogy asztalformája legyen. A négy sarkára kell a vasakból kialakított lábakat felfúrni. Ezután jöhet is az asztallap kialakítása. A képeken plexi lemezt használnak, mert így ez az átlátszó forma megengedi, hogy a teknő belseje látható maradjon.

Nagyon jó ötlet, jobb, strapabíróbb és olcsóbb is, mint az üveglap! Le kell mérni a plexi lemezt, hogy illeszkedjen a teknő méretéhez, a széleit jó, ha lecsiszoljuk, hogy elkerüljük az esetleges sérüléseket. Már csak annyi marad hátra, hogy ráhelyezzük a plexilapot, a biztonság kedvéért a négy sarkán pillanatragasztóval rögzíthetjük, hogy ne essen le, ha valaki nekimenne.

Máris kész az egyedi és mutatós asztalka!

betöltés...