Az iskola menő sráca ezt a duci lányt hívta el a végzősök báljára. Nézd meg miért különleges!

Az amerikai középiskolások nagy pillanata, amikor elérkezik a prom-nak nevezett végzősök bálja. A lányok izgatottan keresik a legszebb ruhájukat, na és a fiút, aki elkíséri őket.

Azonban ez a Middletown High School-ban egyszerűbben megy, ugyanis itt a szellemileg visszamaradott diákok az egészséges fejlődésű társaikkal barátkoznak, amelyre külön programot is indított az iskola Circle of Friends, azaz Baráti kör néven. Az intézmény vezetősége fontosnak tartja, hogy a fejlődési rendellenességgel küzdő tanulók az egészségesekkel szocializálódjanak, mert így nagyobb esélyük van, hogy némiképp lefaragják a hátrányukat, és a “normális” gyerekek pedig toleránsabbak, elfogadóbbak lesznek.

Így talált egymásra a jófej srácnak számító, futballozó Chip és Claire, akik között szoros barátság alakult ki, sőt még a végzősök báljára is együtt mentek el. A lány kromoszóma fejlődési zavarral született, ezért van lemaradva szellemileg társaitól.

Ha nem indult volna el ez a nagyszerű iskolai program, Claire és Chip valószínűleg sosem találkozott volna. Chip elmondása szerint találkozásuk óta úgy tekint Claire-re, mint kishúgára.

betöltés...