Ezekre a fájdalmakra mindig figyeljünk, mert akár az életünkbe is kerülhet a nemtörődömségünk!

A fájdalom egy jelzés a testünk részéről, miszerint valami nem működik megfelelően odabent. Ennek ellenére nagyon sokan mégis szemet hunynak a jelzések, tünetek fölött, és nem veszik komolyan azokat. Ez azért veszélyes, mert szinte minden betegség a kezdeti állapotában ma már kezelhető, de később lehet, hogy végzetessé válik. Ezért ha valahol fáj, akkor menjünk el az orvoshoz, és vizsgáltassuk ki magunkat.

Veseproblémák: a medencében alakul ki a fájdalom, ami kisugárzik a derék alsó felébe, néha a has alsó részébe is.

Gyomor és hasnyálmirigy problémák: hasi és hátfájások jellemzik, főként a gyomor és hasnyálmirigy tájékán. Ezek a fájások sokszor igen erősek, kínzóak, amelyek a háton jelentkeznek.

Petefészek problémák: a has két oldalán, ahol a petefészkek helyezkednek el, ott üti fel a fejét az éles fájdalom, amely leginkább ciszta kifejlődésére utal.

Húgyhólyag problémák: a medence alsó részén jelentkező fájások utalnak arra, hogy valami nincs rendben ezen a területen.

Tüdő és rekeszizom problémák: Fájások a vállakban, a háton, ezek utalhatnak a betegségre.

Vékonybél problémák: ha köldökünk környékén erős fájdalmat érzünk, gyorsan menjünk el az orvoshoz.

Vastagbél problémák: a has jobb felén jelentkező fájdalom utalhat a vastagbél, netán a végbél megbetegedésére, ezért orvoshoz kell fordulni minél hamarább.

Szívproblémák: mellkasi fájdalom utal arra, hogy a keringési rendszerünk nem működik jól. Ez egy jel, hogy szívünkkel gondok lehetnek. Menjünk el gyorsan egy felülvizsgálatra.

betöltés...