6 filmsztár, akik forgatás alatt haltak meg

A filmszakma nem csak pompa és csillogás. Olykor a súlyos balesetek és a halál is a forgatással jár. Most olyan színészekről olvashat összeállítást, akiket filmjük munkálatai alatt ért halál.

Heath Ledger A sötét lovag forgatása alatt lett öngyilkos /Fotó: Northfoto

Van, akit egy eltévedt golyó sebesített meg, és van, aki utószinkron közben kapott szívinfarktust.

Heath Ledger

Ledger 28 éves korában hunyt el 2008-ban túladagolt fájdalomcsillapítók és altatók miatt. Éppen akkor fejeződött be a Batman – A Sötét Lovag forgatása, de a Dr. Parnassus és a képzelet birodalma felvétele még javában zajlott.

Heath Ledger utolsó filmje forgatásán /Fotó: Northfoto

Paul Walker

A Halálos Iramban sztárja egy tragikus autóbalesetben hunyt el 2013-ban. Ő és társa nagy sebességgel hajtottak egy villanyoszlopnak Porschéjukkal, ami ezután kigyulladt. Mindketten bennégtek. A Halálos Iramban 7 forgatására ikertestvére ugrott be, akinek az arcát digitális technikával rakták testvére arcára.

Paul Walker halálát utóbaleset okozta /Fotó: Northfoto

Bruce Lee

A harcművész legendát 1973-ban érte a halál a Halál Játéka című film forgatása alatt. A stúdió kiadta az eredeti, befejezetlen változatot még abban az évben. A teljes verzió végül 1978-ban debütált.

Bruce Lee-t is filmjei munkálata közben érte a halál /Fotó: Northfoto

Brandon Lee

Bruce Lee fiát, Brandon Lee-t szintén forgatás közben érte a halál 1993-ban. A 28 éves színészt egy pisztolyból kilőtt golyó sebesítette meg A Holló című film forgatásán, aminek igazából vaktölténynek kellett volna lennie. Életéért több mint 6 órán keresztül küzdöttek az orvosok, de végül nem tudták megmenteni.

Brandon Lee-vel egy golyó végzett /Fotó: Northfoto

Larry Hagman

A 80-as évek legendás Dallas sorozatának Jockey Ewingja leukémiában szenvedett. Végül a felújított Dallas második évadának forgatása közben hunyt el a betegség következtében 2012-ben, 81 évesen.

Larry Hagman leukémiás volt /Fotó: Northfoto

Lugosi Béla

A Dracula világhírű színésze 1956-ban hunyt el szintén forgatás közben. Lugosit a “9-es terv a világűrből” című film munkálatai közben érte szívinfarktus. 73 éves volt

Lugosi Béla a leghíresebb magyar vámpír /Fotó: Northfoto

betöltés...