Gyertyával dörzsölte be a csempét. Ennek a zseni ötletnek mindenki örülni fog!

Egy gyertyával dörzsölte át a fürdőszobai csempét. Ilyen szuper ötlettel még nem találkoztunk, mi is ki fogjuk próbálni!

Ha nemrég újítottuk fel a lakást, előbb-utóbb szembesülünk a szomorú valósággal, hogy bizony a csempék között megjelenik a nehezen levakarható szennyeződés. Ez pedig egy idő után penészedést is von maga után.

Léteznek már a problémát némileg orvosló vegyszerek, de tudjuk, ezek egészségtelenek, és hosszútávon nem is igazán hatékonyak. Az alábbi videóban egy szuper ötletet láthatunk. Csupán egy nagyobb fehér gyertyára lesz szükségünk, és kezdődhet is a penészelrettentő akció.

A módszert jó, ha rögtön akkor alkalmazzuk, amikor a csempe még frissen van feltéve. Fogjuk meg a gyertyát, és alaposan dörzsöljük át vele a csempék közötti részt, ahol a fuga található. Azért jó a fehér gyertya, mert csupán egy áttetsző réteget képez a csempére, és nem ütközik ki a színe.

A viasz egy bevonó és vízlepergető réteggel vonja be a csempék közötti részt, így hatékonyan megakadályozhatjuk a penészedést.

betöltés...