Káposztás borogatás: A legjobb természetes pakolás fantasztikus eredményekkel!

Az utóbbi évtizedek kutatásainak köszönhetően, a káposzta jótékonya hatásait egyre szélesebb körökben alkalmazzák, segítségével számos betegséget gyógyítanak.

Fontos hangsúlyozni, hogy gyógyászati célra csak nyers, hozzáadott adalékanyagok nélküli káposztát alkalmazzunk.

1. A leveleket borogatásként használhatjuk

Mossuk meg, távolítsuk el a külső, sérültebb leveleket. Válasszunk ki egy pár nagyobb ép levelet, és vágjuk le róla a vastagabb ereket, majd egy üveget vagy egy sodrófát, erősebben nyomva gurítsunk rajta végig, hogy felszínre jöjjön a leve.

Használat előtt a leveleket kissé felmelegíthetjük, de nem feltétlenül muszáj. 2-4 rétegben is végezhetjük a borogatást, és hagyjuk a problémás testrészen vagy bőrfelületen állni több órán keresztül. Egy nap többször megismételhetjük, friss levelek segítségével a kezelést. Közben hagyjuk, hogy a bőrfelület a friss levegőn megszáradjon.

2. Bőrrák elleni borogatás

A káposzta levél antioxidáns, és tumorellenes hatással rendelkezik. Tegyünk egy levelet az érintett felületre, rögzítsük, és hagyjuk rajta 4-6 órán keresztül.

3. Rándulások és ficamok elleni borogatás

A káposzta helyreállítja az ínszalagok egészségét, csökkenti a gyulladást, és a felgyülemlett folyadék mennyiségét. Bokaficam vagy rándulás esetén rögtön a baleset után tegyünk az érintett felületre borogatást 4-6 órán keresztül. Az első két napban a káposzta levélre egy jeges pakolást is rakhatunk.

4. Égési sérülésre

A káposzta levél enyhíti a fertőzéseket, csökkenti a gyulladást, serkenti a sebképződést, és a gyógyulás folyamatát. Kisebb és közepes égési sérülések esetén, 2-3 óránként mossuk le, és borogassuk a sebet a káposzta leveléből kipréselt lével. Fél órán keresztül alkalmazzuk ezt a kezelést, minden alkalommal.

5. Borogatás reumatikus fájdalmakra

A jól összeturmixolt káposztát tegyük a problémás területre minden nap reggel és este, legalább 2 óra hosszát. A másik módszer szerint negyven napon keresztül igyunk meg 1-2 pohár friss káposzta levet. Ezután be kell iktatni egy 14 napos szünetet.

betöltés...