7 dolog, amit a körmösöd titokban gondol rólad, de nem mond el neked

Körmös gondolatok

Valószínűleg sokan vagyunk, akik nem otthon készítjük el a manikűrünket, hanem egy megbízható szakember gondoskodik a körmeinkről rendszeresen. Mivel profikról van szó, nyilván nem fognak elmondani nekünk bizonyos dolgokat, szimplán udvariasságból vagy mert kötelezi őket valamilyen szinten a “szakmai titoktartás”. A következőkben azért mi mégis elárulunk közülük néhányat – beleértve higiéniai tippeket és egyéb gondolatokat -, amiket ugyan nem hallunk tőlük, de ettől függetlenül tudnunk kellene róluk.

1. Moss kezet – kétszer!

“A kézmosás nagyon fontos. Ha valaki körmét csinálod, akkor akarva-akaratlanul előjönnek az illatok, és nem akarjuk érezni az extra hagymás hamburger szagát, ami nyomot hagyott az illető kezén. Ugyanez vonatkozik az izzadt tenyérre is. Ha ideges vagy, vagy esetleg nem volt időd zuhanyozni edzés után, akkor is mosd meg legalább a kezed” – fejti ki Amy Harold manikűrös.

2. Lazíts!

“Utálom, amikor a vendégem mereven tartja a kezeit. A tökéletes manikűrhöz az kell, hogy a köröm minden oldala megfelelően be legyen fedve, de úgy nagyon nehéz, ha nem lazítja el az illető a kezét, és nem tudok hozzáférni normálisan a körmeihez” – mondja Heather Norton szakember.

3. Hagyd az áztatást!

“Lehet, hogy jó érzés beáztatni a körmeidet meleg vízbe a manikűr előtt, de a magasabb hőmérséklet csak felduzzasztja a körmök szerkezetét, puhák és kevésbé strapabíróak lesznek. A folyamat végén ugyan visszatérnek eredeti állapotukhoz, de nagy lesz az esélye, hogy a változás miatt lepattog majd a lakkod. Érdemes kihagyni az áztatást, a száraz körmök tovább tartósak maradnak” – hívja fel a figyelmet Lisa Jachno manikűrös.

4. Ne csípd le a saját körmediet!

“Rengetegszer láttam már vendégeket, akik saját maguk csípkedték vagy vagdosták le a körmeiket, amik borzalmas állapotban jutottak el a szalonig. Nem csak esztétikai szempontból nem tanácsos otthon “ápolnunk” a körmeinket, ha már egyszer manikűröshöz járunk, de egészségügyileg sem mindegy, mert ha nem sterilizáljuk az eszközöket, akkor fertőzéseket okozhatunk magunknak. Az én munkámhoz hozzátartozik a vágás és a forma kialakítása, az előkészítés. Nem kell, hogy magadnak elvégezd ezeket” – mondja Amy Harold.

5. Ne kérd a lehetetlent!

“Az a sok manikűr, amit az ember az Instagramon és Pinteresten lát sokszor speciális eszközökkel és technikákkal készült. Valószínűleg meg tudom őket én is csinálni, de nem húsz percet fog igénybe venni a folyamat. A tökéletes végeredményhez több időre van szükség, ezért készülj fel, hogy lehet, másfél órát is ott ülsz majd a székben. Ha pedig valami nagyon extra dolgot szeretnél, az időpont elérkezése előtt célszerű telefonálni, hogy lehetséges-e egyáltalán az a dizájn, amit kérni akarsz” – teszi hozzá Amy.

6. A manikűrös nem a terapeutád

“Imádok beszélgetni a vendégeimmel, szerintem ez az egyik legjobb része ennek a munkának, de van egy határ. Bizonyos dolgok egyáltalán nem tartoznak rám a magánéletedből, és terapeuta sem vagyok, ezért nem szeretném hallani a válásod legrosszabb részleteit” – fejti ki Heather Norton manikűrös.

7. Legyen ötleted!

“Szeretek kreatívkodni – ez a szakmám egyik fontos része és lényege -, de néha sokat segít, ha a vendégemnek van leheletnyi elképzelése, milyen körmöket is szeretne csináltatni. Nem egyszer fordul elő, hogy harminc percig tart csak a szín kiválasztása – ezzel a saját és az én időmet is csak rabolja az illető” – fejezi be Amy Harold.

betöltés...