Biztosra veheted a fejfájást és a migrént, ha ez a vitamin hiányzik a szervezetedből

betöltés...

Emberek milliói szenvednek rendszeresen fejfájástól, aminek legrosszabb típusa a migrén. Ez a különösen fájdalmas fejfájás hirtelen csap le, minden figyelmeztető jel nélkül, és pár perc alatt nagyon intenzívvé válik. Arra kényszeríti az embert, hogy hagyja abba amit csinál, és töltse pihenéssel a napot. Ez azonban legtöbbször nem megoldható. Kutatások szerint a gyakori fejfájás és a migrén kiváltó oka egy bizonyos vitamin hiánya is lehet.

A migrént egyes ételek, a stressz, az időjárás változásai is kiválthatják. De előfordulhat, hogy bizonyos tápanyagok hiánya áll a háttérben. A kutatások szerint elsősorban a B- és D-vitamin elégtelen mennyisége jár ilyen tünettel.
Bebizonyították, hogy a gyakran migrénben szenvedőknek alacsony a szerotonin szintjük. Ahhoz, hogy a szerotonin hormon megfelelően termelődni tudjon, az agynak B6-vitaminra van szüksége. A B2- és B12-vitamin hiányát ugyanígy összefüggésbe hozták a gyakran jelentkező migrénnel.

A D-vitamin hatására bizonyítottan enyhül a migrén, így a kutatók feltételezik, hogy hiánya összefüggésben állhat az intenzív fejfájás jelentkezésével. Vizsgálatok szerint, ha nincs a szervezetünkben elegendő B- és D-vitamin, azzal 300%-kal megnő az esélyünk a rendszeres fejfájásra és migrénre.
Ásványi anyagok közül a kalciumnak és a magnéziumnak van fontos szerepe ezen tünetek megelőzésében.

betöltés...