Egy fodrász minden vasárnap ingyen vágja a New York-i hajléktalanok haját

A New Yorkban élő fodrász, Mark Bustos minden vasárnapját azzal tölti (ami az egyetlen szabadnapja a héten), hogy a várost járja. De nem egészségügyi sétáját tölti, hanem embereket keres, akik nem tudják megfizetni, hogy valaki levágja a hajukat.

Bustos ötletét onnan vette, hogy 2012-ben a Fülöp-szigetekre látogatott, ahol egy család felfogadott egy fodrászt arra, hogy megigazítsa a helyi, rászoruló gyerekek haját. Innentől kezdve úgy gondolta, hogy felhasználja saját tudományát arra, hogy segítsen másoknak.

Elmondta, hogy az egyik legemlékezetesebb vendége egy Jemar Banks nevű férfi volt. Alig szólt Markhoz, miközben az a haját nyírta, de később a fodrász a tükörben megmutatta a végeredményt a férfinak. Jemar saját látványától azonnal megkérdezte, hogy ismer-e valakit a közelben, aki szívesen felvenne egy munkást?
A fodrászat luxusnak tűnhet, hogyha az ember hajléktalan, azonban lehetséges, hogy ezek az emberek Mark segítségével találhatnak újra munkát és helyezkedhetnek vissza a társadalomba.

forrás

betöltés...