7+1 jele annak, hogy az átlagosnál intelligensebb vagy

Sok tudományos kutatás foglalkozik az intelligenciával, ezért most elkészült az elmúlt évek legérdekesebb megállapításainak összeállítása. Ebből az egyik nagyon meglepő.

A Business Insider közölt egy infografikát arról, hogy melyik az a 8 jel, amely tudományos eredmények szerint arra utalnak, hogy az átlagosnál intelligensebbek vagyunk.

1) Pszichológiai okok miatt a többgyermekes családokban általában a legidősebb gyerek lesz a legintelligensebb felnőttként.

2) Aki 4-6 évesen részesült valamilyen rendszeres zenei oktatásban, az átlagosnál jobb verbális intelligenciája lesz, ez már egy hónapnyi zenetanulás után kimutatható.

3) Amikor 20 ezer 18-21 éves fiatalt vizsgáltak, kiderült, hogy átlagosan 7-tel nagyobb az IQ-juk azoknak, akik nem dohányoznak.

4) Egy 2006-os francia kutatás szerint több mint 10 százalékkal nagyobb a szókincsük azoknak, akik nem túlsúlyosak.

5) Talán erről a jelenségről hallottak legtöbben: a balkezesek általában intelligensebbek és kreatívabbak, mint az átlagemberek.

6) Egy tavalyi vizsgálat szerint ugyanez mondható el azokról, akik macskát tartanak.

7) A magasabb iskolások jobban teljesítenek a kognitív teszteken.

7+1) Végül egy elég meglepő és bizarr eredmény: egy 2012-es kutatás szerint az átlagosnál magasabb gyermekkori IQ-val rendelkezők felnőttként hajlamosabbak lesznek a káros szenvedélyekre, különösen a kábítószerek használatára.

betöltés...