Mindig jó illat volt a lakásában. Amikor elárulta a titkot tudtam, ezt én is ki fogom próbálni!

Ha belépünk valakinek az otthonába, és kellemes illatot érzünk, egyből megkérdezzük, hogy “minek van ilyen jó illata”. Ha azt szeretnénk, hogy a mi lakásunk is irigylésre méltóan jó illatú legyen, készítsük el az alábbi természetes illatosítót.

A bolti illatosítók valóban sokszor nagyon kellemesek, és csalogatóak, azonban nagyon sok káros anyagot tartalmaznak. Ne adjunk ki egy csomó pénzt azért, hogy élletterünket, és egyben önmagunkat is vegyszerekkel fertőzzük.

Szükségünk lesz egy kisebb befőttes üvegre, vagy üres gyertyás edényre, szódabikarbónára, egy teamécsesre, és kedvenc illóolajunkra. Ha lehet, akkor az illóolajból csak a bió címkével ellátott példányt vásároljuk meg, hiszen abból sem mindegy, hogy mit lélegzünk be.

Fogjuk a kis üveget, szórjunk bele egy kevés szódabikarbónát, csepegtessünk rá 12-15 csepp illóolajat, keverjük össze, majd tegyük rá a mécsest, és gyújtsuk meg. Ha úgy érezzük, hogy a használat során halványul az illat, csepegtessünk újabb adag illóolajat a szódabikarbónára.

Befőttesüveget is használhatunk, azonban ennek a tetejét lyuggassuk ki, hogy tudjon kiszivárogni az illat. Ebben az esetben nem lesz szükségünk gyertyára, csak a szódabikarbónára csepegtessünk illóolajat.

betöltés...