Senki sem akarta eltemetni ezt a 7 gyereket – az anya drasztikus döntése mindenki sokkolt

Ez nem olyan téma, amiről naponta beszélünk, pedig bármikor megtörténhet. Vannak olyan szülők, akik elhagyják gyermeküket mert nem akarnak gondoskodni róla. Ezek a gyerekek névtelenek, senki sem foglalkozik az életükkel. Ha meghalnak, nem kapnak rendes temetést, jelöletlen sírba kerülnek anélkül, hogy valaki is gyászolná őket.

1998-ban történt, hogy Elizabeth Davey figyelte a híreket és az egyik riport egy újszülött kisfiúról szólt, akit holtan hátrahagyva találtak meg egy iskolában. Senki sem tudta, hogy megszületett, azt sem, hogy kik voltak a szülei.

Elisa felhívta a kórház forenzikus nyomozó osztályát és megkérte, nézzenek az esetnek utána. Az osztályon közölték vele, hogyha egy normális temetést szeretne, akkor azt ő  maga elintézheti.

Elisa úgy döntött, olyat fog tenni, aminek hosszú távú hatása lesz. Megalapította  a Garden of Innocence (az Ártatlanság Kertje) nevű alapítványt, mely árva gyerekek megfelelő temetéséről gondoskodik.

Minden egyes elhunyt árva gyerek méltó temetést és egy kis sírt is kap. Néhány árvának nagyon rossz sorsa van, némelyiknek egyáltalán nincs családja vagy éppen semmit sem tudnak a kilétükről. Elisa azonban mindegyiküknek ad nevet, és a minden gyermeknek járó szeretetet és figyelmet.

Elisa, aki szintén édesanya, nem hagyja, hogy ezeket a történeteket elfelejtsék.

“Ha találunk egy halott gyereket egy dobozban, vagy az erdőben hátrahagyva, vegyes érzelmek jelennek meg bennünk. – mondja a hölgy és így folytatja: ”

Sok embernek eszébe jut, vajon ki gondoskodik az ilyen gyerek temetéséről? Ez nagyon nehéz. De mi mindig ugyanazt a választ adjuk: Hogyan tudunk segíteni?”

Az alapítvány gondoskodik az ilyen árvák méltóságteljes temetéséről, és identitást is kapnak, melyről másként senki sem gondoskodott volna.

A Gardens of Innocence olyan szeretettel gondoskodik róluk, melyt nem kaptak volna meg.

Minden tiszteletünk Elizabeth Davey-é.

betöltés...