Szülei hetekig azt hitték, hogy fiukat csak egy szúnyog csípte meg… a diagnózistól azonban orvosai is megdöbbentek!

A 11 éves Matthew Kirk szüleivel nyaralt a Földközi-tenger egyik szigetén, Menorcán, mikor Matthew-nak egyik napról a másikra feldagadt az orra. Joggal hitték a szülők, hogy csak szúnyogmarásról van szó, mivel egy enyhébb allergiás reakciótól is óriásira tudnak duzzadni ezek a kellemetlen csípések… bár igazuk lett volna!

Az aggódó szülők aztán néhány hét múlva, mikor a duzzanat már kétszeresére növelte fiuk jobb orlyukát úgy döntöttek orvoshoz fordulnak. 

Kezelői kezdetben úgy gondolták, hogy egy szimpla bakteriális fertőzésről lehet szó, a biztonság kedvéért azonban mintát vettek a duzzanatból és egy egészen más eredményt kaptak…

Kiderült ugyanis, hogy a dudor egy halálos Alveolar Rhabdomyosarcoma, ami a kötőszövetek nagyon ritka rákos daganata. Olyan ritka, hogy évente csak hozzávetőlegesen 10 embert érint. A családot érthető módon sokkolta a hír, hiszen soha senkinek nem volt még a családjukban rákos megbetegedés, és ők maguk is aktív egészséges életet éltek! A betegség azonban nem válogat…

A daganat ezután agresszíven kezdett elterjedni. Már a felső ajka is megnőtt és a szeme is veszélybe került, mikor szülei kitalálták, hogy Oklahomába mennek, ahol egy specialista egy agresszív kezelés keretében 9 hetes protonnyalábos terápiát alkalmazott Matthew-n.

A terápia nem volt fájdalommentes, égési sérüléseket okozott a fiú arcán, amitől bőre is hámlani kezdett, de a növekedés megállt, sőt…

Egy utolsó körös kemoterápiás kezelés után Matthew tünetmentessé vált! Azóta is minden környezetében élőt inspirál kitartásával és lelki erejével, mellyel legyőzte a kórt!

Minden betegséggel küzdő embernek példája lehet, sosem szabad feladni, és semmi nem túl nagy ár a túlélés érdekében!

Oszd meg, ha te is büszke vagy a kis Matthew-ra és adj erőt ezáltal olyan ismerőseidnek, akik komoly betegséggel küzdenek!

betöltés...