5 éhségűző nassolnivaló, amiből bármennyit ehetsz, ha fogyni akarsz

Sokan még mindig úgy tartják, hogy a fogyókúra velejárója a korgó gyomor, pedig ennek nem kell így lennie. Egyedül az étkezési szokásaidon kell változtatni ahhoz, hogy megszűnjön az éhségérzeted. Íme, az 5 legjobb nassolnivaló, ha rád tör a farkaséhség.

A fehérje, mely jókedvre derít

Sokaknak jól bevált módszere, hogy rosszkedv, vagy egy fárasztó, stresszes nap után elmajszol egy kis csokoládét. Érthető is, hiszen abban a pillanatban, ahogy a csoki elolvad a szájban, máris termeli a boldogsághormont a szervezet, ezáltal az ember jókedvre derül és még a gyomor is megtelik. Ám azt tudod jól, hogy a csokoládé rengeteg kalóriát és zsírt tartalmaz, ezért érdemes inkább a fehérjéket választani bánatűzésként.

Tipp: Tegyél egy kis tálkába 15 dkg túrót vagy írót, és szórd meg egy marék felaprított friss gyümölccsel. Rendkívül ízletes és laktató desszert.

Az alma, mely táplál és laktat

Ha megéhezel, vagy csak nassolni támad kedved, fogyassz el egy szép almát. Gyümölcscukor tartalmának köszönhetően megemeli a vércukorszintedet és azonnal elűzi az éhségérzetet. Ám ha 2-3 darabot eszel meg, sokkal hosszabb ideig nem leszel éhes, és akár egy étkezést is kiválthatsz vele. Arról nem beszélve, hogy rengeteg vitamint, káliumot, magnéziumot, vasat és még sok más ásványi anyagot tartalmaz, kiváló vízhajtó hatású, ráadásul a salaktalanítást is elősegíti.

Tipp: Ahányszor megéhezel, apríts fel, vagy reszelj le 2-3 szem almát, szórd meg egy kis fahéjjal, és majszold el. Nagyon jól fog esni, és akár még desszertnek is beillik.

Pékáru? Jöhet!

Ha a reggeli után egy-két órával megéhezel, annak valószínűleg az az oka, hogy kevés ballasztanyagot vettél magadhoz. A duzzasztó összetevőket, melyeknek szinte nincs is energiatartalmuk, a szervezet nem képes megemészteni, így sokáig a gyomorban maradnak és ösztönzően hatnak az anyagcserére. Elsősorban a gabonaszemek külső rétegeiben találhatók, ezért fontos, hogy teljes kiőrlésű lisztből készült termékeket fogyassz.

Tipp: Esténként törj össze egy mozsárban 5 dkg gabonát (búzát, árpát, rozst, vagy zabot), és éjszakára tedd a hűtőbe. Reggel adj hozzá egy pohár joghurtot, valamint friss gyümölcsöket, akár karikára vágott banánt is lehet. Nemcsak reggelinek kiváló, de igen hatékony és ízletes nassolnivaló

Grapefruit, a fék

Tudtad, hogy ha étkezés előtt fél órával bedobsz egy fél grapefruitot, meggyorsíthatod a fogyást? Hogy miért? Azért, mert a benne lévő keserű anyagok serkentik az emésztést. A cukoranyagcsere fokozódik, a test kevesebb inzulint termel, a zsíranyagcsere pedig aktív marad. Ne feledd, minél keserűbb a gyümölcs, annál több C-vitamint tartalmaz, mely szintén karcsúsít. Már egyetlen darab grapefruit elfogyasztásával majdnem az egész napi szükségletedet fedezheted.

Tipp: Étkezés előtt fél órával egyél meg egy fél grapefruitot, vagy igyál meg 2 dl frissen facsart grepefruit-levet.

Vigyázz! Ez a gyümölcs fokozza egyes gyógyszerek hatását, ezért feltétlenül kérdezd meg róla a kezelőorvosodat!

S.O.S tippek napközben

Citrom

Ne feledkezz meg az elegendő mennyiségű folyadékfogyasztásról, hiszen ez a diéta egyik legfontosabb alappillére. Törekedj tehát arra, hogy minden órában igyál meg 2,5 dl tiszta vizet. Fokozhatod a hatást, ha néhány csepp citromlével ízesíted, így a gyomrod is tele lesz, és kisebb a farkaséhség esélye is. A citromban lévő C-vitamin aktivizálja az anyagcserét és a zsírégetést.

Bors

Ha lefekvés előtt gyakran érzed úgy, hogy fel tudnál falni egy fél disznót, ne sajnáld a borsot az ebédedből. Ez a trükk megfékezi az étvágyat, illetve serkenti az anyagcserét és a zsírégetést.

Menta

A friss mentaillat azonnal elűzi az étvágyat. Néhány csepp mentaolajat cseppents egy zsebkendőre és időnként szippants bele egy jó mélyet. A hatás garantált!

betöltés...