Milyen betegségre hajlamosít a csillagjegyed?

Ha a lélek valamitől szenved, akkor betegséggel „üzen”, méghozzá a test azon részén, ahol a beteg horoszkópja a „leggyengébb pontot” jelöli. Természetesen nem a bolygók miatt leszel gyomorbeteg…

Amit általában betegségnek nevezünk, az tulajdonképpen „csak” egyfajta tünet, a lélek szenvedésének testi kifejeződése. Nehéz orvosolni vagy megőrizni az egészséget, ha nem ismerjük a betegség kialakulásának lényegét.

A betegség ugyanis valójában az ember tudatában vagy tudatalattijában kialakuló diszharmónia következménye. Az ókortól a középkor végéig minden orvos egyben asztrológus is volt. Hippokratész, Paracelsus és Nostradamus is azt vallotta, ha a lélek valamitől szenved, akkor betegséggel „üzen”, méghozzá a test azon részén, ahol a beteg horoszkópja a „leggyengébb pontot” jelöli. A horoszkóp kritikus pontjai csak azt jelzik, hogy elsőként ezek a testrészek „adják fel”, ha a lélek biztonsága, nyugalma felborul.

Period pain

Csillagjegyeket és érzékeny szerveik

Kos
fej, arc, felső fogsor
Vigyázz a fejedre! A Mars az uralkodó bolygód, ezért reakcióid általában nyersek, gyorsak – így aztán könnyen beszerzel egy-két sérülést. A legtöbbször a fejed ütöd be. Az arcod is érzékeny, például arcüreggyulladás léphet fel nálad, ha nem vigyázol. Ha fejed, és a fogad fáj, érdemes elgondolkodnod azon, mit akarsz túlságosan? Hogyan állsz az önérvényesítéssel?

Bika
nyak, alsó állkapocs, alsó fogsor, torok, nyaki erek, nyaki csigolyák
Gyakran kínoz torokfájás, arcüreggyulladás? Ezek sajnos, a tipikus betegségeid, és e tájékok mellett még a reproduktív (nemi) szerveid egészségére is fokozottan ajánlott ügyelned. Valamint a mértékletes étkezésre.
Ha ezek a testrészek fájnak, betegednek meg, fel kell tenned magadnak a kérdést: Mihez ragaszkodom túlságosan? Mit nem tudok lenyelni?

Ikrek
vállak, karok, kulcscsont, szegycsont, bordák, lapocka, mellkas, tüdő.
A már említett testrészek és szerv, valamint idegrendszered állapota hagyhat a legtöbb kívánnivalót maga után. Az egyik legfontosabb dolog, amit az egészségedért tehetsz, ha rendszeresen végzel légző gyakorlatokat. Az aktív mozgásformákat lehet, hogy nagyon élvezed, de lélekben nem mindig vagy jelen, így könnyen baleset érhet. Kérdések, amelyeket érdemes feltenned, ha ezen a tájékon jelenik meg bármilyen jelzés, tünet, fájdalom: Hova rohanok? Milyen a kommunikációm?

Rák
mell, gyomor, gyomorszáj, könyök
Általában te vagy az, akit elsőként kap el a nátha, az influenza. Legérzékenyebb testrészed a hasad, nagyon könnyen kapsz gyomorrontást, ezért rendkívül fontos, hogy körültekintően étkezz. Nagyon aggódós vagy, ami leghamarabb gyomortájon ütközik ki, azonban hosszabb távon akár teljesen kimerülhetsz. Ha az említett tájékon jelenik meg bármilyen jelzés, tünet, tedd fel magadnak a kérdést: Mit nem tudok megemészteni? Mit szeretne a belső gyermekem?

Oroszlán
szívtájék, hátgerinc, nagyagy, alkar, csukló
vigyázz a szívedre, vérnyomásodra, és fordíts különösen nagy gondot arra, hogy az életed irányítása ne csússzon ki a kezeid közül. Ne hozz elhamarkodott döntéseket, cselekedj megfontoltan. Ha kicsúszik a talaj a lábad, alól nehezen találod meg ismét önmagad, és előjönnek a betegségek. A kérdés, amit érdemes olyankor feltenned magadnak, ha az említett helyeken jelentkeznek a tünetek és a fájdalom: Hogy állok a szeretettel?

Szűz
altest, lép, máj, epe, patkóbél (nyombél), vékonybél, féregnyúlvány, kéz, ujjak
Az emésztőrendszered a legérzékenyebb pontod, ezért vigyázz, hogy ne edd túl magad, a minőségre, koncentrálj a mennyiség helyett, és kerüld a fűszeres ételeket. Ha aggaszt valami, szinte borítékolható, hogy minimum hasmenéssel reagálsz. Néhány kérdések, amit a tünetek jelentkezésekor érdemes feltenne magadnak: Hogy állok az elfogadással? Mit nem tudok megemészteni?

Mérleg
derék, lumbális rész, vesék
A veséid, a derekad és a köldöktájékod azok a területek, melyekkel a legtöbbet szenvedhetsz. A legtöbbször olyankor, mikor kibillensz az egyensúlyodból. Mivel a veséid érzékenyek lehetnek, fordíts nagy gondot a védelmükre, és ne halogasd az orvos meglátogatását, ha a hát alsó részében szokatlan fájdalmat észlelsz – ez akár a veseproblémák első jele is lehet. Ha ezen a tájékon jelentkezik a fájdalom, tedd fel magadnak a kérdést: Hol billentem ki az egyensúlyomból? Mi a baj a kapcsolataimmal?

betöltés...