Egy méhész elárulja a hosszú életet titkát! Hihetünk neki, hiszen 95 éves

A Bulgáriában élő, 95 éves Georgi Tordorov egy igazi legenda a méhészek körében. Még ebben az életkorban is több méhcsaládot gondoz, pergeti a gyöngyöző aranyszínű mézet és remek egészségnek örvend.

Gyakran megkérdezik tőle, hogy mi a hosszú élet titka. Georgi bácsi pedig nem is titkolja, és mindenkinek igyekszik megadni a következő receptet.

Erre lesz szükségünk:

  • 1 kg méz
  • 1 kg citrom
  • 200 g méhpollen

Facsarjuk ki a citromok levét, majd öntsük rá a pollenre, és keverjük hozzá a mézet. Hagyjuk érni a készítményt 24 óráig. Ezután adjunk hozzá 250–300 g tahinit (szezámmag pasztát) és keverjük fel. Ha szeretjük a fahéjat, két rudat is beletehetünk, amelytől még egészségesebb lesz a csodaszer.

Egy pohár meleg vízbe tegyünk bele egy evőkanállal a keverékből, és melléje még egy evőkanál almaecetet, majd keverjük jól fel. Étkezések előtt egy, legkevesebb félórával kell meginni, reggel és este.

Miért egészséges?

A méhek az egyedüli rovarok, amelyek olyan terméket képesek előállítani, amit az ember nyugodtan elfogyaszthat.

A mézben rengeteg antibakteriális, gombaellenes hatóanyag van, és ezt már ősidők óta felhasználja az emberiség.

Olyan vitaminokat, enzimeket, ásványi anyagokat és vizet tartalmaz, amelyekre a mindennapjaink során szükségünk van, és amely segít megőrizni is az egészségünket.

Egy evőkanál az édes csodakeverékből 64 kalóriát tartalmaz, sem zsír, sem só nincs benne, így nem kell félni a koleszterintől sem. A legjobb természetes gyógyír!

betöltés...