Azt hitték lányuk autóbalesetben meghalt – de öt héttel később felfedezik az igazságot

Az öt diák már nagyon várta, hogy végre iskolai kirándulásra mehessen tanárával és 2006. április 26-án végre el is érkezett az a nap. Beültek a kisbuszba és az autópálya felé vették útjukat, írta a The Washington Post.

Az autópályán azonban a kisbusz letért az útról, mert a sofőr elaludt vezetés közben. A tanár és négy diák azonnal meghalt, az egyik közülük a 18 éves Whitney Cerak volt.

Az egyetlen túlélője a balesetnek Laura Jean Van Ryns volt. A mentők azonnal felhívták szüleit, hogy a lány túlélte a balesetet. Igaz, hogy kómában volt és rettenetesen összetört, de azért még életben volt.

Öt teljes héten keresztül ült mellette a családja a kórházban. Sokat gondoskodtak róla, szeretettel vették körül őt. Aztán elérkezett az a nap, amikor a lány végre felébredt a kómából de a család azonnal észrevette, hogy valami nincs rendben. Laura nagyon furcsán viselkedett.

Ez valószínűleg azért volt, mert Laura nagyon súlyos balesetet szenvedett ami igen megterhelte az agyát. A család azonban ezt nem akarta elhinni.

Telt-múlt az idő, de a lány még mindig nem úgy viselkedett, mint a régi Laura.

Aztán egyik nap a beszédterápiánál valami furcsa dolog derült ki.

Megkérték Laurát, hogy írja le a nevét egy papírra. Ő szépen lassan, remegő kezekkel leírta. Mikor a család és a terapeuta meglátta a darab papírt, nem hitt a szemének.

A papíron nem az állt, hogy Laura. Hanem Whithey.

A mentősök hibáztak akkor, amikor a testek vizsgálatakor a baleset helyszínén Laura táskája Whitney mellé esett. Mindkét lánynak szőke haja volt, a testek pedig annyira tele voltak zúzódásokkal, hogy nehéz volt őket megkülönböztetni egymástól, még a családok számára is.

Azaz az igazi Laurát már eltemették, Whitney néven.

Természetesen Laura családja teljesen összetört, de azonnal felhívták Whitney családját, hogy elmondják a csodálatos hírt.

Whitney hosszú gyógyulási perióduson esett át, de ma teljesen egészséges és három gyermek édesanyja. Nem emlékszik a balesetre és a kórházban töltött hetekre sem. Csak arra az időszakra emlékszik, mikor már elhagyhatta a kórházat.

Laura családja is kapcsolatban van Whitneyvel, a két család sorsa a baleseten keresztül összefonódott.

Igazán szép gesztus ez Laura családjától, nagyon inspiráló, hogy ennyire érdekli őket Whitney sorsa annak ellenére, hogy szép lányukat elvesztették. Nyugodj békében Laura.

betöltés...