A tojáshéj 3 csodálatos gyógyhatása, amiről neked is tudnod kell!

A reggelik legnépszerűbbje a tojásrántotta, hiszen gyorsan elkészíthető, nagyszerű energiaforrás, laktató, és persze finom. Azt viszont nem sokan tudják, hogy maga a tojás teljes egészében felhasználható, pedig így van, hiszen rendszerint a szemetesbe kerülő héjak nagyszerű vitamin- és ásványforrások, főként, 90 százalékban kalciumot tartalmaznak, de van bennük cink, vas, mangán, foszfor, fluor, klór és molibdén is.

A kalciumbevitel azért fontos, mert ezáltal elejét vehetjük a csontritkulásnak, javítja a vérképződést, segít csökkenteni a rossz koleszterinszintet, és az alacsony vérnyomásban szenvedőknek is gyógyír, mivel megemeli az arteriális vérnyomást.

Tehát ajánlott a tojáshéjat is felhasználni és beépíteni az étrendünkbe. Napi 1,5–3 grammnyi kell elfogyasztani.

Erősíti a szervezetet, megtisztítja a vért

Ehhez a következőképpen használjuk fel a tojáshéjakat: jól mossunk meg 5 tojást, ezután a héjakat alaposan zúzzuk szét, és tegyük bele 3 liter vízbe. A készítményt tároljuk egy hétig a hűtőben, majd ezután napi 2–3 pohárral fogyasszunk el a kalciumos italból. Hogy jobb íze legyen, adjunk hozzá 1–2 kanál citromlét.

Javítja a pajzsmirigyműködést

Ez esetben 8 tojást mossunk meg, és azok héját használjuk fel. Miután összezúztuk, facsarjunk ki 2 darab citromot, és a levet öntsük a tojáshéjakra. Pár napig tároljuk a hűtőben, ezután szűrjük le, és a lét keverjük össze 1 liter tiszta alkohollal és 1 kg mézzel. A keveréket egy hétig pihentessük, majd ezután minden étkezés után egy kiskanállal kell elfogyasztani belőle.

Enyhíti a gyomorhurut és a gyomorfekély tüneteit

Zúzzunk össze 3 tojáshéjat. Ebből vegyünk egy csipetet ki és keverjük el 2 evőkanál citromlével. Tegyük egy kis edénybe, és hagyjuk a hűtőbe állni 3–4 órát, amíg teljesen meglágyulnak a héjrészecskék. Ezután az egészet keverjük bele 100 ml forró tejbe, és fogyasszuk ezt naponta kétszer, ébredés előtt, és lefekvés előtt, üres gyomorra.

betöltés...