9 tipp, amivel a legtöbbet hozhatod ki a szelfidből

A net tele van szelfikkel, de vajon mindegyik érdemes volt arra, hogy kitegye a gazdája? Összegyűjtöttünk pár tippet, amivel a legjobb arcodat mutathatod meg a nagyvilágnak.

1 Ha van előoldali kamerád, akkor rögtön tudod ellenőrizni a képkompozíciót (és a fejedet). Ha viszont nem olyan a telód, akkor nincs már hátra, mint tükör előtt fotózkodni, különben 500-szor fotózhatod le magad, és ellenőrizheted a képet, mire születik egy használható fotó, amin nem épp pislogsz, vagy nem csak a fejed búbja lóg be. Kim Kardashian, a szelfi nagyasszonya saját bevallása szerint mindig tükröt használ a biztonság kedvéért.

2 Kicsit emeld meg a telefonodat, hogy enyhe felülnézetből vagy szemből fotózd magad. Kivétel nélkül mindenkinek jobban áll az enyhe felülnézet, mint az alulnézet, ami rögtön kiemeli a tokát, meg fura lesz tőle a fejed. Persze mindez nem számít, ha közben egy ilyen képet sikerül ellőnöd:

3 Figyeld magad, és találd meg a legjobb oldaladat! Nem, ez most nem egy konyhapszichológiás tanácsadás, hanem mindannyiunknak van egy előnyösebb oldala – már csak azért is, mert mindenkinek kissé aszimmetrikus az arca. Persze arra is ügyelj, hogy ne mindig ugyanabból a szögből, ugyanazzal az arckifejezéssel fotózd magad, mert az előbb-utóbb kissé röhejes lesz az ismerőseidnek.

4 Figyelj a fényekre. Oké, sok helyen nem tudsz nagyon variálgatni rajta, de ha lehet, akkor keresd meg a legelőnyösebb pontot, ahol a nagyon éles fények nem varázsolnak rád bődületes karikákat és ráncokat. A fényviszonyok bénaságán utólag még filterrel tudsz ügyeskedni.

5 Felejtsd el a kacsacsőrt. De tényleg. Könyörgünk. Poénból esetleg mehet. De hidd el, a csábosnak szánt ajakcsücsörítés mostanra inkább nevetségesnek hat.

6 Közhelyesnek hangozhat, de igaz: egy őszinte mosoly minden szelfit feldob! Persze ha épp egy “most toltam le a triatlont” képet készítesz magadról, akkor a büszkén komoly arc, amivel azt próbálod palástolni, hogy hörögve kapkodsz még a levegőért, hitelesebbnek tűnhet.

7 Ha van egy pápa a környéken, használd ki, és készíts vele közös szelfit! Annyit mondunk, tuti lájkmágnes lesz. De hogy ha más érdekességet is bele akarsz komponálni a szelfidbe, ügyelj arra, hogy ne takard ki a látvány nagy részét. Például ha azt akarod tudatni facebookos felebarátaiddal, hogy Párizsban lógsz épp, akkor az Eiffel-torony ne csak a fejed fölött alig észrevehetően kikandikáló pár pixel legyen.

8 Csinálj valami érdekeset! A legtöbben csak állnak, és néznek bele a kamerába. Ez azért hosszú távon unalmas, na. Ha épp eszedbe jut valami, ami viccesen vagy érdekesen hathat a képen, akkor nyugodtan dobd be! Persze itt is két aranyszabály van: 1. azért ne legyen túl izzadtságszagú, és 2. ne sodord magad életveszélybe egy látványos fotó kedvéért. (Mint az a házaspár, akik nemrég egy szikláról zuhantak le szelfizés közben…)

9 Ne vedd a szelfizést nagyon komolyan! Attól fog működni a kép, ha van benne egy adag spontaneitás, játékosság vagy pillanatnyiság is. Ha túl mesterkélt, akkor hiába van jól beállítva, unalmas lesz a végeredmény (kivétel, ha tényleg elkapod a pápát jártadban-keltedben egy szelfire).

forrás

betöltés...