Magas IQ-hoz köthető a szorongás, illetve az aggodalom?

Vannak emberek, akik kicsit többet aggódnak a többieknél. Mire utalhat ez?

Ha te is az a típus vagy, aki folyamatosan túl sokat gondolkodik, a gondolataid övrényként keringenek a fejedben, és ez sajnos sok esetben szorongáshoz vezethet. De nyugi. Ez esetben a szorongás nem biztos hogy rosszat jelent! Egy új tanulmány szerint az ilyen emberek magasabb IQ-val rendelkeznek. Valóban intelligensebbek lennének a szorongó emberek?

Ha valakinek sok a negatív gondolata, sokat aggódik bizonyos dolgok miatt, több az esély arra, hogy fel van készülve az esetleges rossz helyzetekre, így jobban tudja azokat kezelni, mint azok, akik nem számolnak a következményekkel.

Isaac Newton, Charles Darwin, Vincent Van Gogh, és Kurt Cobain az élő példa az eddig leírtakra. A zsenik általában komorabbak, zárkózottabbak, és sokkal többet aggodalmaskodnak. John Lennon által összefoglalva: “A zsenialitás fájdalom.”

Bár hajlamosak vagyunk a szorongást negatívumnak tekinteni, pedig magasabb intelligenciára utal. A szorongások okai ugyan gyakran irracionálisak, sokszor előfordulhat, hogy ezt az előnyére fordíthatja az illető. Ki tudja, mikor lesz szükség a spontaneitásra?

Ha tetszett a cikk, oszd meg!

betöltés...