Ez a 7 dolog fog történni, ha elkezded ezt a gyakorlatot és minden nap végzed!

A plank, vagy magyarul hídtartás egy rendkívül jó has- és törzserősítő edzés, ami még a helyes testtartás helyreállításában is sokat segít. Most nézzük, hogy mi az a 7 dolog, ami történni fog a testünkkel, ha elkezdjük a plank-edzést.

Első ránézésre könnyűnek tűnhet, de a hídtartás komoly erőfeszítést igényel, főleg ha helyesen végezzük a gyakorlatot, hiszen a törzs- és hasizmoknak állandóan dolgozniuk kell, nem szabad leereszteni a hasat, a derék mindig vízszintes kell maradjon, és mindenünket egyenesbe kell hoznunk, a talpunktól kezdve a derekunkon keresztül egészen a fejük búbjáig.

Ha felkészültünk, akkor kezdődhet is a hídtartás!

1. Helyes testtartás

A rendszeres plank-edzés hozzásegít ahhoz, hogy helyesebb testtartásra tegyünk szert, tehát jót tesz a gerincnek, mivel erősíti a hát-, váll, mell- és nyakizmokat, így egyenesebb lesz a tartásunk.

2. Erősebb törzs, has

A törzs izmai lesznek a leginkább megedzve, így a derekunk erősebbé, ellenállóbbá válik. A fenekünk is feszesebb, izmosabb lesz. Nehezebb súlyokat is képesek leszünk felemelni. Hasizmaink is erősebbé válnak.

3. Emésztésserkentő

A rendszeres plank-edzéssel beindul az emésztés, így több energiát fog felemészteni a szervezet, ami testsúlycsökkenéshez is vezethet.

Íme egy nagyszerű edzésprogram a plank-edzéshez:

4. Rugalmasság

A gyakorlat végzésével az ízületeket, inakat is munkára fogjuk, így idővel hajlékonyabbak, rugalmasabbak leszünk, ezáltal könnyebben fogjuk érezni magunkat. A ferde hasizmokat is jelentősen erősíti ez az edzés.

5. Növeli az egyensúlyérzéket

Az oldalsó irányban történő gyakorlatokkal növelhetjük testünk egyensúlyérzékét.

6. Kisebb lesz az esély a hát- és gerinc-sérülésre

Ez az erősítő gyakorlat ellenállóbbá teszi a hátizmokat, amelyek így nagyobb védelmet biztosítanak a gerincnek.

7. A tudatunkra is pozitívan hat

Ezek az erősítő mozdulatok a mentális egészségünkre is jó hatással lesz, az idegrendszerünknek is jót tesz, hiszen edzés közben csökken a stressz, a feszültség.

A gyakorlatokra elég naponta 5–10 percet szánni!

betöltés...