Amit egy férfi ideális esetben hozzáad az életedhez

Óriási a felfordulás a női-férfi szerepek között. Nehezen találjuk a helyünket, még nehezebben a szerepeket. Próbálunk önállóak lenni, kézben tartani az életünket, keresni-kutatni az utunkat, az igényeinket, s közben bizonytalanul állunk a helyzet előtt, amikor meg kell fogalmaznunk: mit akarunk, mit várunk magunktól, és mit a másiktól?

-Mit tud hozzáadni egy férfi egy nő életéhez? – vetődött fel a kérdés egy baráti találkozón. Mármint mit tud hozzáadni egy olyan nő életéhez, akinek van saját otthona, viszonylag jól fizető állása, netán hobbija, barátai?

Nézünk egymásra, s keresgéljük a választ. – Azt, hogy igazi társ lesz! – mondja valaki. De mit jelent ez? Milyen az igazi társ? Azon kívül, hogy arról harsog a media, hogy létezik mindenki számára az igazi, és jól teszi az ember, ha várja az érkeztét, mert az is hozzátartozik a forgatókönyvhöz. Mi az, amit hozzá tud adni az élethez, amit mi magunk nem tudunk megtenni és amivel boldoggá tesz minket a nagy Ő? Egy nő, ha nagyon akar, tulajdonképpen mindent meg tud teremteni magának – hangzik egy újabb megállapítás, s ettől még kuszábbá válik az amúgy is zavaros téma.

Másnap egy baráti házaspár jelenlétében újra szóba került a kérdés: Nagyon is sok mindent képes hozzáadni – felelte a férj. – Elsősorban azt, hogy igazi nőhöz méltó életet biztosít a számára, amilyet valójában minden nő megérdemel. Azt, hogy a tenyerén hordozza, hogy a nő azt érezze, hogy szeretik, hogy rajonganak érte. Teljesen természetes módon a férfi dolga előteremteni a család számára szükséges anyagi bázist, hogy a nőnek ne kelljen a csekkekkel foglalkoznia, mert az nem az ő dolga.  A nő dolgozzon, mert egy nőnek is kell pénzt keresnie, de teljesen mindegy, hogy mennyit keres, neki hobbiból kell dolgoznia, azzal kell foglalkoznia, amiben örömét leli, amitől boldogan, feltöltődve megy haza a családjához. A férfi dolga megteremteni azokat a feltételeket, amelyeknek köszönhetően egy kreatív, izgalmas nő könnyedén, kötelezettségek nélkül kiteljesedhet a munkájában, ha akar. Ha nem akar, az sem gond, a karrierépítés, a pénzkeresés a férfi dolga. Aztán azt is hozzá tudja tenni a férfi a nő életéhez – cserébe a férfi lelki-érzelmi támogatásért, ami, valljuk be felbecsülhetetlen érték egy férfi életében – hogy elviszi nyaralni, kikapcsolódni, hogy a nő feltöltődhessen. Mert a család, a párkapcsolat alapja a nő, akit nem amortizált le a családja, a gyerekei, akinek van ereje és kedve kedvesnek, bátorítónak lenni a férfihoz és a gyerekeihez. És még azt is hozzá tudja tenni az életéhez, hogy a hétköznapokban is biztosít a nő számára kikapcsolódási lehetőséget, hogy természetesnek veszi, hogy a nő kozmetikushoz, körmöshöz, masszíroztatni, tornázni jár. Mert nemcsak elvárni kell egy nőtől, hogy mindig a csúcson legyen, hanem meg is kell teremteni hozzá az anyagi feltételeket. És mindig biztosítani kell róla, hogy szeretjük, hogy ő a legfontosabb, hogy érte, vele, általa élünk, éreztetni vele, hogy ő a legfontosabb a számunkra. Ezt tudja hozzátenni egy férfi egy nő életéhez!

                                                                                                                                       Agatha Seymour

betöltés...