A 10 leggyakoribb rákbetegséget mutató tünet, amit a nők leggyakrabban figyelmen kívül hagynak!

Szervezetünk folyamatosan azon igyekszik, hogy megőrizze testünk egészségét, de olykor-olykor ez nem sikerül, így ez a nagyszerűen felépített rendszer tünetek formájában üzeneteket küld, hogy hol, melyik területen lehetnek gondok. Ezért figyeljünk oda ezekre a jelzésekre, és bármilyen jelentéktelennek, vagy szokatlannak is tűnnének, vegyük komolyan, és forduljunk orvoshoz.

1. Zihálás és levegő utáni kapkodás

Ennek hátterében a tüdőt érintő daganatos megbetegedés állhat. A légzőszerveket érintő súlyos betegség következtében romlik a tüdőkapacitás, szaporább lesz a légzés, gyakran alakul ki krónikus köhögés, felsőlégúti gyulladás. A mellkas-fájdalom is jellemező tünet, amely kisugárzik a vállakba, karokba.

2. Gyakori láz és fertőzések

Ezek a tünetek leginkább leukémiára utalnak. Ilyenkor a csontvelőben megemelkedik a fehérvérsejtek száma, amelyek nem látják el megfelelően feladatukat, és az emberi testet kezdik támadni.

3. Nyelési nehézségek

Sajnos ez a gégerák kezdeti tünete, de egyben a tüdő elrákosodásának kezdeti szakaszát is jelentheti.

4. Megduzzadt nyak, hónalj

Itt a pajzsmirigyek lehetnek veszélyben, vagy a nyirokrendszert támadta meg a daganatos betegség.

5. Gyakori sérülések, vérzések

Ez a vérlemezkék és a vörösvértestek megbetegedésére utalhat, hogy valami nincs rendben ezen a téren. Leggyakrabban a leukémia lehet a háttérben, hiszen a fehérvérsejtek gyakran megtámadják a vörösvértesteket.

6. Fáradtság, levertség

E mögött több rákos betegség is húzódhat, de ha különösebb magyarázatot nem találunk arra, hogy miért vagyunk annyira elfáradva, forduljunk szakemberhez.

7. Puffadás, és abnormális hízás

Azok a nők, akik túlélték a petefészekrákot, arról számoltak be, hogy a betegségük elején megmagyarázhatatlan hasi puffadást, és hízást észleletek.

8. Úgy érezzük, hogy tele vagyunk, és semmi étvágyunk nincsen

Ez is azt jelzi, hogy baj lehet a petefészekkel. Fel kell keresni mihamarabb egy nőgyógyászt.

9. Váratlan fogyás

Ez a vastagbél-, vagy egyéb emésztőszervet érintő rákos betegség kezdeti tünete. Ilyenkor a máj is veszélyben lehet.

10. A mellbimbók elváltozása

Amennyiben a mellek bevörösödnek, begyulladnak, és a bimbók is megváltoznak, akkor ez a mellrákra utal.

Természetesen ezek mellett számos más előjele is lehet a ráknak, ezért ha bármilyen egészségügyi változást észlelünk magunkon forduljunk azonnal orvoshoz.

betöltés...