Te is a 90-es években kezdted a számítógépezést? Akkor ezekre biztosan emlékszel!

Azok a boldog ’90-es évek! Ha te is már javában számítógépeztél az előző évezred végén, ezek a képek réges-régi emlékeket fognak felidézni. Akkor még szinte senkinek nem volt internete, floppykon hordtuk haza a jobbnál jobb játékokat.

Nem voltak elképesztően élethű grafikák, sőt még a ma már teljesen megszokott W-S-A-D irányítás sem. A számítógépezés egy külön rituálé volt, nem ültünk sokat a gép előtt, de ha játékra került a sor, könnyen azon kaptuk magunkat, hogy hajnalig nyomtuk a klasszikusokat. Nem volt még internet (legalábbis csak néhány szerencsés embernek volt, telefonvonalas, hihetetlen lassú net), ezért nem lógtunk minden nap hosszú órákon át feleslegesen a gépen.

Az egész családnak egy gépe volt, a laptop csak a legesleggazdagabbak kiváltsága volt. Akkoriban nemhogy 64 gigás pendrive-ok nem voltak, az egész számítógép kapacitása nem igazán érte el az 1 GB-t. De mennyire imádtuk ezeket az egyszerű, de nagyszerű játékokat! Aki a 90-es években volt fiatal, egy olyan furcsa, átmeneti korban nőtt fel, amikor MÁR elkezdődött a technológia fejlődése, és a felnőttek nem értették, hogy mi is a jó a számítógépezésben. Viszont MÉG nem volt mindenki zsebében okostelefon (amik persze mára 20-szor többet tudnak, mint egy akkori számítógép), nem lógott minden 3 évesnél idősebb gyerek tableten, hiszen még nem is léteztek ezek az eszközök!

Megbecsültük a haverokat, és a játszótéren ugyanúgy szerettünk sötétedésig ugrálni, mint levezetésként egy-két órát flipperezni vagy Duke Nukem-ezni. Ezt az érzést próbáljuk most visszahozni ezzel a válogatással, hiszen ez a kor már sosem jön vissza, ez csak a mi generációnkat illette meg. Nosztalgiázzunk együtt! 🙂

A flipper volt a legjobb!

Amikor kiírtál egy CD-t, de a Hi-Fi nem játszotta le 🙁

Igazi műalkotásokat lehetett készíteni a Windows-zal.

Akkoriban nem kocsikat turbóztunk és karaktereknek adtunk skin-eket, hanem hátlapokat választottunk. 🙂

A küzdelem, hogy végre eljuss a kívánt játékig:

Erre emlékszel még?

Akkoriban Photoshop helyett a WordArd volt a menő!

Elképesztő alkotások születtek a Paintben! (született: Paintbrush)

A “játék”, amitől mindenkinek egy pillanatra megállt a szíve…

A másik szívrohamot okozó videó:

A küzdelem, hogy végre csatlakozhass a netre:

Az első Sims játék 🙂

Figyeld a számokat, akkoriban ez nem volt elképzelhetetlen 😀

Amikor telement kosszal az egér…akik 2000 után születtek, nem is tudják, mire való az a golyó!

Győzelem!!

Most már kikapcsolhatja a számítógépet.

betöltés...