Dobd el a szemüveged! 4 szuper gyakorlat látásod javításáért. Éveket fiatalodhat a szemed!

Sokan, akik gyenge látástól szenvednek – függetlenül attól, hogy így születtek, vagy koruk előrehaladtával következett be a látásromlás – komoly sikereket értek el az alábbi házi kezelésekkel. Miért ne próbálnád ki te is?

A látás javításánál is kulcskérdés az izomerősítés. Íme néhány útmutatás, amely segít, hogy a szemeink körüli izmok sokáig feszesek legyenek, így sokáig képes legyél tisztán látni.

1. gyakorlat: pislogj
Lehet, hogy egyszerűen hangzik, de a pislogás az egyik legjobb módja, hogy megdolgoztasd a szemizmaidat és javíts a látási problémáidon. Bármilyen furcsa, egyáltalán nem pislogsz annyit, mint kellene. Ennek oka, hogy korunk műszaki eszközeit – televíziók, számítógépes képernyők, mobilok, stb. – nézve nem pislogunk annyit, mint kellene, és ez egyrészt legyengíti a szemizmokat, másrészt kiszárítja a szemet.

2. gyakorlat: takard el a szemed
Sokszor öntudatlanul is így teszel – amikor fáradt vagy, vagy fáj a fejed, eltakarod az arcodat, szemedet a tenyereddel, mert jól esik a sötét, öntudatlanul is segítik ezzel a szemüket, hogy pihenjen. A szem edzéséhez, erősítéséhez gyakrabban van szükség erre.

Tedd a kezedet közel a szemedhez (elég közel ahhoz, hogy teljes sötétséget érj el, de még tudj pislogni). Két percig hagyd így a kezed, és hagyd pihenni a szemedet. Ismételd meg a gyakorlatot nap közben minél többször. Ha számítógéppel dolgozol, minden órában iktass be egy ilyen szünetet!

3. gyakorlat: a láthatatlan nyolcas
Képzelj magad elé egy nyolcas számot, amint az oldalán fekszik (mint a végtelen jel). Indulj el az egyik pontjáról és kövesd a szám vonalát körülbelől 5 percig. Ez egy nagyszerű szemizom edzés. Amint befejezted, máris érezni fogod, mennyire felfrissült a szemed.

4. gyakorlat: közel és távol
Ez a gyakorlat nagyon egyszerű, de nagyon erős. Ülj lazán a széken, enyhén nyitott térdekkel. Összpontosíts egy közeli pontra, nézd 10 másodpercig, majd keress egy távoli pontot és arra fókuszálj újabb 10 másodpercig. 5 percig végezd el a gyakorlatot lehetőleg naponta kétszer.

Meglátod, néhány héten belül már mennyit javul a látásod, és a szemed sem fárad el olyan hamar, mint előtte.

betöltés...